Helnæs Bugt

Sådan fanger du havørreder under kystfiskeri i Helnæs Bugt.

Helnæs Bugt – info

Helnæs Bugt og øen/halvøen Helnæs, er et godt udgangspunkt når der skal fiskes efter havørreder. Kystfiskeriet fra Helnæs langs vestsiden er forbundet med utallige, store blankfisk. Nogle over både 8 og 9 kg. En del historier fortæller også om havørreder i 10-12 kg´s klassen… Ikke utænkeligt og langt fra utroværdigt. Før i tiden blev der gennemsnitligt pr. år landet flere kæmper rundt om i landet. Nogle steder kan det stadig ske. Dog virker det til at Danmark har fået flere havørreder i mellemstørrelsen og færre af de største.

Selve bugten er da heller ikke fyldt med store blanke ørreder, men i ny og næ bliver de fanget. I stedet fanges oftere havørreder op til og med ca. 60 cm. 2-3 kg. Ganske som så mange andre steder i landet.

Helnæs Bugt er forholdsvis lavvandet gennemsnitligt og er nem at vadefiske i de fleste steder. Fra mange fiskepladser kan man også gå og affiske fra land.

Kystfiskeri i Helnæs Bugt – fiskepladser

Der er nogle af fiskepladserne i bugten, som er gode hele året rundt. Andre er bedre i den kolde tid, og nogle er bedst om sommeren. Alle fiskepladserne er gode om foråret og om efteråret.

Den ydre del af sydsiden er bedst fra det sene forår, sommeren igennem og frem til sent efterår. Den indre del er derimod bedst i den koldere tid, men byder også på havørredfangster om sommeren.

Østsiden er fuld af helårspladser, men under de koldeste vintre, er det svært at finde havørreder langs den. Faldsled Havn kan nogle år være undtagelsen. Ålegræsset på lavvandspladserne gør det svært at fiske om sommeren. Det gælder i øvrigt langs alle lignende pladser i hele bugten.

Nordsiden er mest af alt givende i vinterhalvåret.

Den midterste del af vestsiden er helårs, men jo længere man kommer mod nord og mod syd bliver siden dårligere uanset årstid. Den bedste plads på vestsiden er Elmebjerg. Vestsiden er i øvrigt en del af Helnæs.

Book evt. en fiskeguide hvis kystfiskeriet viser sig svært: Guidede fisketure…

Andre fiskearter

Man kan også fange hornfisk, fladfisk, torsk og ål i bugten. Fra ydersiden af Helnæs kan man både fange torsk og multer i sommersæsonen. Torskene typisk om aftenen og multerne i de lyse timer.

Ålene fanges i aftenskumringen og om natten.

Fladfiskene er lettest at fange i sommerhalvåret. Fra sen forår og frem til tidlig efterår.

Held og lykke med dit kystfiskeri i Helnæs Bugt og fra Helnæs.

Jari – Lystfiskeri Danmark

Kystpladser i Helnæs Bugt

En fluefanget havørred ved Kalvøre...

Kalvøre

En spændende fiskeplads på sydsiden…

Lystfiskeri og kystfiskeri i Helnæs Bugt og omegn

Fakta om Helnæs Bugt

Fakta

Læs dig klogere på Helnæs Bugt…