Danske fjorde

Læs om lystfiskeri i de danske fjorde her.

Danske fjorde hvor man kan dyrke lystfiskeri, er at finde i både Jylland, på Fyn og Sjælland. Fjordene byder på spændende fiskeri efter blandt andet havørreder, hornfisk, sild, makrel, ål, fladfisk og en masse andre spændende fiskearter.

I flere fjorde kan man også fange torsk og sej, samt multer. Brakvandsfjordene byder på fiskeri efter aborrer og gedder m.fl.

På denne side om Lystfiskeri i Danmark, deler jeg nogle af mine favoritfjorde i landet.

Danske fjorde – årstider

Vinterfiskeriet byder typisk på fiskeri efter havørreder i fjordene. Men i eksempelvis Randers Fjord, er ørrederne fredet hele vinteren igennem. Til gengæld kan man fiske efter gedder og aborrer i stedet.

Aabenraa Fjord er glimrende til fiskeri efter torsk om vinteren, samt sild i perioder.

Forårsfiskeriet er hovedsageligt også bygget op omkring lystfiskeri efter havørreder, men også sild og hornfisk er at finde i de fleste fjorde under den årstid. Fladfiskene er også begyndt at røre på sig, når foråret tænder lys over Danmark.

Sommeren og sensommeren åbner dørene for makrel, ål og multer, som ankommer langvejs fra. Sommeren er den årstid hvor der er flest fiskearter i de danske fjorde.

Efterårsfiskeriet betyder færre fiskearter jo længere man bevæger sig hen mod vinteren. En del af fiskearterne er på vej væk. Herunder hornfisk, makrel, sild og multer. Men fiskeriet efter fladfisk er ofte god og havørrederne er ofte mange.

Find hjemmesider omhandlende fjordene i Danmark

Der findes flere sider om lystfiskeri i flere af de danske fjorde. Se dem her:

LimfjordenMariager FjordOdense FjordSkive FjordHaderslev FjordRanders FjordAabenraa FjordAugustenborg FjordKalundborg Fjord.  Horsens FjordRingkøbing FjordSkælskør Fjord

Jeg er i gang med at beskrive lystfiskeri i flere danske fjorde, så flere muligheder og mere info er på vej…

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri i fjordene rundt om i landet.

/Jari


Læs også om kystfiskeri efter store havørreder på Bornholm i denne artikel: Drømmen om den bornholmske storørred…