Gennemløbsblink og almindelige blink

Gennemløbsblink og almindelige blink

Gennemløbsblink og almindelige blink – info

Gennemløbsblink og almindelige blink er uden at vide det, i krig mod hinanden. De danske lystfiskere stiller ofte spørgsmålet, hvilket blink er bedst – gennemløbsblinket eller det almindelige fastmonterede blink? Svarende er mange og nogen påstår at vide det, uden at være i nærheden af det rigtige svar, for der er kun ét. Begge blink er lige lige effektive til fangst af havørreder i Danmark.

At de er lige gode fangstmæssigt er fakta. Men om nogen lystfiskere/kystfiskere finder det lettere at fiske med det ene frem for det andet og derfor fanger flere fisk, er en helt anden sag.

At nogen ikke formår at kunne fange havørreder med de fastmonterede blink er en tredje og problemet skal ikke findes i blinket i dette tilfælde…

Sådan gør jeg og derfor bruger jeg gennemløbsblink

Jeg fisker med gennemløbsblink fordi jeg ikke bryder mig om, at have de fastmonterede blink i en boks på mig som larmer. Derudover skal de gerne skylles og tørres efter hver fisketur. Rust i både krog og springring/springringe forekommer hyppigt, da mange af de fastmonterede blink, sælges med absolut elendige kroge og springringe. (Dårlig kvalitet.) Ikke alle men de fleste…

Gennemløbsblinkene fylder meget lidt i min mappe lavet til dem og derfor også i min lomme. Mit setup derudover er en flueboks med kroge og svirvler isat revnerne til fluekroge og en pose med perler… Intet larmer, det fylder meget lidt og er placeret sådan, så jeg hurtigt kan tage dem ud af brystlommen. Jeg klipper min line og glider et nyt gennemløbsblink på, hver gang jeg skifter. Det tager under 10-15 sekunder.
For mig er der for meget arbejde i at binde forfang hjemmefra. Desuden fylder forfang og blink mere når det er gjort og man skal have dem med sig ud. Udover det, skal forfangslinen skiftes jævnligt på grund af rifter og hakker alligevel.

Forfangs-setup: Svirvel til hovedline/fletline – Forfang: 0.45 mm. alm. nylonline – gennemløbsblink – perle – krog bundet i Rapala-knude.

Der er fastmonterede blink, som roterer på samme måde som dem med gennemløb, så det er ikke argumentet. Mange af de fastmonterede blink kaster også godt i al slags vejr/i kraftig vind. Det er ikke alle gennemløbsblink der gør det, men en del gør, så der står de også lige.

Der er slet ingen tvivl om at når blinkene er i vandet er de lige effektive. Hvilke former, størrelser og farver afgør fangstmulighederne, uanset hvilket blink man vælger.

2 ulemper ved gennemløbsblink

  • Tager man f.eks. gennemløbsblinket, er det noget bøvlet at montere et stålforfang når der skal fiskes efter gedder. Her ligger fordelen i det fastmonterede blink.
  • Når der fiskes med havørreder med gennemløbsblinket, er chancen for at et sandkorn kan sætte sig i gennemløbshullet tilstede. Nogen gange kan man ikke få det ud og blinket er ubrugeligt.

Der findes i dag gennemløbsblink til penge der er til at betale, så prisen er ikke et argument længere… Før i tiden kostede de gode gennemløbsblink og i en periode, de eneste gennemløbsblink, en del. Mest fordi de var håndlavede her i Danmark. Nu bliver flere og flere produceret i asien. Nogle med stor succes…
Hvis prisen på det asiatisk-producerede blink matcher det håndlavede anbefaler jeg at købe dansk…

Det er 100% op til den individuelle lystfisker og kystfisker at vælge hvad han eller hun er til. Man kan have en mening, men at påstå at det ene er mere effektivt en det andet, er baseret på ren og skær uvidenhed.

Læs om kystfiskeri efter havørreder i Danmark her: Kystfiskeri…

Jari – Lystfiskeri Danmark.


Følg min YouTube-kanal, hvor jeg i langt de fleste videoer fisker med gennemløbsblink: Jari P…