Er lystfiskerturisme skadelig?

Er lystfiskerturisme skadelig? Svaret er at finde lige her...

Er lystfiskerturisme skadelig? – info

Er lystfiskerturisme skadelig? Svaret er et klokkeklart, ja. For naturen er den skadelig og for fiskebestanden i Danmark ligeså…

Danmark er et lille land med en stor og evigt voksende befolkning. Over 600.000 mennesker fisker i Danmark hvert år. På grund af den enorme markedsføring på området i nyere tid, stiger antallet hurtigere end naturen kan bære. Selv med hjælp.

Vores søer er allerede på vej ned ad en stejl bakke, når det kommer til bestandene deri. Overfiskeriet i dem er enormt og de fisk der hvert år hjemtages er mange… Danskere spiser ikke gedder, skaller og aborrer, i det omfang udenlandsdanskere gør det og og synet på bestandene og bevarelsen deraf, er generelt heller ikke sammenligneligt.

Tyskere har for vane at komme til landet for at fange fisk de vil spise. Det er der i og for sig ikke noget i vejen med, men ofte er det ikke nok for dem at fange mad til her og nu. Frysere fyldes og mange kg. fisk tages med ud af landet. I Norge er der regler for hvor mange kg. fisk man må tage med ud af landet. Reglen er hovedsageligt sat på grund af at tyske fisketurister, som har hjemtaget alt for mange kg. Der burde Danmark være med. Presset er stort nok uden udenlandske fisketurister. Danmark bør stramme reglerne gevaldigt. Ikke bare i søerne men også i landets åer, hvor tusindevis af gydemodne fisk dræbes hvert år. Grunden til at der ikke er strammet op for hverken danskere eller lystfiskerturister er, at der ingen penge er i det…

De der bør sætte reglerne har i stedet travlt med at pege alle andre steder hen. Der peges på sælerne, skarvkolonierne, erhvervsfiskerne og fritidsfiskerne. Nuvel alle har en del i den uundgåelige fremtid, men som sportsfisker bør man nok pege indad først. Men som alting altid er, så vil man først indse når skaden er sket.

Hvorfor, hvor, hvorfor?

Hvorfor vil staten og kommunerne fremme lystfiskerturisme i Danmark for hele verden? Penge, penge, penge…

Hvor meget natur har vi i Danmark? Ikke meget!

Hvordan spiller ens egen “kærlighed” til lystfiskeri ind i dette puslespil, som alle vil have til at gå op til egen fordel. Deri ligger hele kernen. Svarene er utallige og ingen vil give det rigtige svar. Der er kun et rigtigt svar for naturen, men 2.000.000.000 for mennesket.

Hvordan kan man skære ned? Skal man skære ned?

Egentlig bør både jeg selv og alle der fisker for at fange fisk for sjov, stoppe. Hvis vi virkelig vil det bedste for fiskenes ve og vel.

Sportsfiskerforbundet og deres foreninger bør stoppe med at fiske efter laks og havørreder oppe i åerne for sjov. Det gør intet godt for fiskebestandene. En laks eller havørred har bl.a. undgået garn, sæler, lystfiskere, erhvervsfiskere, skarv og endda hvaler for at komme til åen. Og så står vi deroppe og forstyrrer deres gydepladser, selve gydningen og dræber tilmed tusindevis af dem, før de har gjort hvad de kom for at gøre… Hvordan kan et helt land støtte det? Hvordan kan staten og kommunerne støtte det. Nårh ja… Penge…

Det er sundt at komme ud i naturen. Men hvorfor er vi så vilde med at dræbe i den… Det er ikke ligefrem noget vi har behov for længere.
Måske er vores livstile og måder at være mennesker på, i bund og grund ikke egnede eller skabt til os, måske har vi valgt at være noget udenfor vores natur. Det er som om at nutiden er kommet for hurtigt for mennesket. – Overgangen fra jæger til hvad end det er vi er i dag, har vi ikke helt fået den fulde forståelse for…

Er vi ligeglade? Er vi ikke ligeglade?, men så egoistiske og drevne af egen lykke og overlevelse, at intet andet betyder noget? Tør vi gå imod strømmen og tør vi omstrukturere os selv uden finansiel vinding at se frem til. Er vi mennesker vigtigere end alle andre levende væsener for planeten? Hvis vi ikke er vigtigere end fiskene vi fisker efter, så skulle vi vel lade dem være i fred flere steder og kun fiske efter dem vi gerne vil spise. Eller hvad?

Er lystfiskerturisme skadelig? Sportsfiskeri og lystfiskeri for sjov og for penge er skadelig for fiskene i Danmark det er fakta. Overfiskeri begået af lystfiskere, herboende og udefrakommende, er skadelig for fiskebestandene i Danmark. Også fakta.

Jeg er selv en del af problemet og tænker i en løsning for den del af bestanden jeg kan påvirke. En løsning som kun kan være ganske sort hvid, hvis jeg har fiskenes interesse for øje…

Jari – Lystfiskeri Danmark


Læs mere om den skadelige effekt lystfiskerturisme har i Danmark her: Hvem sagde lystfiskeri?