Geddesøer i Danmark

Geddesøer i Danmark kan findes overalt. Der er omkring 120.000 søer i Danmark. Der er tale om alt fra små damme og mindre moser til store søer. En stor del af dem indeholder gedder.

En stor del af søerne er desværre private, nogle er forbundet med en sportsfiskerforening og andre er offentlige. Gedderne i søerne kan nå en vægt oppe over 20 kg. men dem er der ikke mange af. Der bliver også færre og færre gedder over 10 kg. i Danmark.
Det er der flere grunde til… Bl.a. de lystfiskere som stadig tror at gedden ikke gør nogen form for gavn. Mange af dem dræber derfor gedden. Sjældent for at spise den, men for idéens skyld alene. En del sportsfiskerforeninger dræber stadig gedderne i deres havørred-, bækørred- og lakseåer. Mest fordi de mener at laksefiskene er mere værd. Det er de ikke for åen, men kun økonomien. Faktuelt set.

Også skarven, erhvervsfiskere, tyskere og østeuropæere gør et stort indhug i bestanden. Derudover dræbes en del af de største gedder på grund af uvidenhed, hvilket er slemt af flere årsager. Læs mere om hvorfor her: Gedden og menneskesynet…

Geddesøer i Danmark

Her kan du finde geddesøer i Danmark. Ikke alle geddesøer, men de der er let tilgængelige.

  1. Geddesøer i Jylland…
  2. Geddesøer på Fyn…
  3. Geddesøer på Sjælland…
  4. Geddesøer på Bornholm…

Man kan også fange gedder i åer, havne, fjorde og langs nogle danske kyster. Nogle af de mange steder kan du læse mere om her: Hvor kan man fange gedder?

Jari – Lystfiskeri Danmark


Læs min fortælling om storgedden, som kom i vejen for lystfiskeriet efter andre fiskearter. Historien er moralsk forkastelig, men vi må alle lære af vores fejl: Gedden…