De små øer

De små øer kan rigtig meget, når det kommer til lystfiskeri i Danmark. Havørreder kan fanges omkring de fleste året rundt, imens nogle får besøg af både hornfisk, makrel, multe og andre spændende fisk, når der er sæson for det.

Fladfisk kan ligesom havørreden, fanges i løbet af det meste af året.

Ålen er en velkommen gæst om sommeren. Sidder man en aften samt i aftenskumringen – på eller omkring en af de obligatoriske havne, hvis tilladt, er der gode chancer for ål. De kan dog også fanges ude langs kysten rundt om øerne.

Øerne byder generelt også på hyggelige overnatningsmuligheder og muligheder for at handle ind eller spise ude.

Fordelen ved at besøge de små øer i Danmark er, at man kan finde læ uanset vindretning og ofte også fisk. På de helt små øer, behøver man ofte ikke at køre fra fiskeplads til fiskeplads. En del af dem, kan man endda affiske hele vejen rundt på nogle timer – eller en halv eller hel dag.

De små øer – læs om dem her

I stedet for at klikke på linket som har fået dig hertil, kan du føre cursoren over sætningen, De små øer. Der vil da komme en Drop Down-liste, som giver dig mulighed for at vælge en ø du vil læse om.

Øerne er alle nogle jeg har besøgt flere gange og som jeg har fanges fisk rundt om. Der vil også være videoer fra hver ø.

Jeg har bl.a. også beskrevet mulighederne for, at finde overnatningsmuligheder m.m.

Havørredfiskeriet fra øerne om foråret, sommeren igennem og om efteråret, er noget af det bedste jeg ved af. Ø-hygge og fiskeri er svært at toppe.

Husk altid de gængse regler for lystfiskeri i Danmark, før snuden og i dette tilfælde også, skuden, vendes mod øerne og vandet. Læs om dem her: Fiskeregler i Danmark…

Må du have held med dit fiskeri fra de danske småøer.

/Jari

Fuglefredninger

De fleste øer i Danmark har en del ynglende fugle. Mulighederne for hvor man må gå, er i de perioder mere begrænsede. Læs om fredningerne på hver beskrevne ø.

Selv om man går i vandet, forstyrrer man de ynglende fugle. Der er ingen gråzoner.


En af de større øer i landet er Bornholm. Mulighederne for lystfiskeri på Solskinsøen er utrolige året rundt. Læs mere om det her: Lystfiskeri på Bornholm…