Lystfiskeri i Færøerne

Læs alt om lystfiskeri i Færøerne.

Lystfiskeri i Færøerne – generelt

Lystfiskeri i Færøerne er ørredfiskeri i søer og i fjorde, laksefiskeri i søer og nogle få elve, samt hav- og fjordfiskeri fra land og fra båd. Fra land kan man fange et utal af fiskearter fra de færøske øer. Men de helt gode fiskepladser skal man lede længe efter. Fiskepladser hvor fiskene er størst og fiskearterne er flest. Når de er fundet er det svært ikke at føle sig lykkelig og taknemmelig som lystfisker.

Ikke nok med at naturen indhyller en i dette magiske og på sin vis golde land, men også landets folk er behagelige, imødekommende og længere nede på jorden end den gennemsnitlige dansker.

Selvom øerne i Færøerne ser stort set ens ud, uanset hvor man befinder sig, så er naturdiversiteten ovenover land, bestemt ikke sammenlignelig med den under vandoverfladen.

Man kan fange utrolig mange fiskearter i Færøerne

De nedenstående fiskearter er dem man fanger hyppigst.

Torskefiskene man kan fange fra land tæller bl.a: Torsk – Rødtorsk – Lyssej – Mørksej – Glyse – Lange – Kuller – Hvilling.

Også laksefisk/ørredarter er der nogle stykker af: Havørred – Søørred – Bækørred – Rødding/fjeldørred – Laks.
Bemærk: Røddingen/fjeldørreden er udsat og er ikke en fisk som stammer fra Færøerne. Der er kun en sø hvori de kan fanges. Vil man fange røddinger er Island, Norge og Sverige perfekte til det.

Fladfisk er der utrolig mange af og de kan fanges overalt på øerne. Både fra kysten og i fjorden.

Der er flere spændende fiskearter man fiske efter og fange fra land:

Ulk – Rokke – Helleflynder – Havkat – Lille Rødfisk – m.fl.

Under en uges fiskeri kan man sagtens opleve at fange 13-15 af fiskearterne, men helleflynderen er en sjældenhed fra land – de fleste steder.

Oplev Færøerne – fiskeriet

Skulle man have lyst til at prøve kræfter med lystfiskeriet på Færøerne, så er det bare med at komme afsted. Flybilletterne koster ofte ikke mere end 2000 kr. tur/retur. Billeje ligger op ad priserne i mange andre lande og leje af hus eller lejlighed ligeså.

Ønsker man at vide præcis hvor fiskene kan fanges kan man kontakte mig. Jeg kan guide dig/jer i landet eller komme på besøg herhjemme og fortælle og vise hvor I skal fiske, hvad med og hvornår.

Jeg har guidet på øerne i 6 år.

Spørg evt. efter prisen på det ene eller andet her: Kontakt…

Oplev Færøerne og få en fiskerejse du aldrig glemmer.

Jari – Lystfiskeri Danmark


Flybilletter kan bestilles her: Atlantic Airways…


Køb adgang til skreven information (Fra 2024)

Istedet for at booke mig som guide kan du nu købe adgang til min viden i skreven format. Det betyder at du kan læse om hvor du kan fange fisk, hvad med og hvornår i Færøerne. Du kan også læse alt om parkering nær eller ved fiskepladserne samt om hvor du kan købe agnfisk m.m.

Pladserne er gode til lystfiskeri fra land efter bl.a. torsk, lyssej, mørksej, lange, rødtorsk, hvilling, kuller og skrubbe. Nogle af dem holder større fisk end andre.

I flere tilfælde kan man også fange bl.a. havkat, rødfisk, rokke og ulk.

Skriv en mail for at købe adgang til en givende fiskeferie uden guide via. kontaktlinket længere oppe.

Pris for adgang i 14 dage er 3500 kr.