Lystfiskeri på Fyn

Lystfiskeri på Fyn. Her kan du læse om mulighederne på Fyn. Hvor kan jeg fange fisk, hvad kan jeg fange på Fyn og hvornår er det bedst at fiske?

Lystfiskeri på Fyn – generel info

Lystfiskeri på Fyn kan dyrkes i søer, moser, åer, bække, put and takevande, fjorde, havne og langs de fynske kyststrækninger m.m.

Nogle af landets bedste kystpladser til fangst af havørreder er at finde på Fyn. Det samme gælder når man vil dyrke kystfiskeri efter havørreder fra øerne i denne del af Danmark.

Helnæs, Thorø, Langeland, Tåsinge, Siø, Drejø, Lyø, Ærø, Avernakø, Thurø og Æbelø er nogle af de bedste havørredøer Fyn har at byde på. Læs om nogle af dem her:
Lystfiskeri på HelnæsLystfiskeri på TåsingeLystfiskeri på Siø

Fyn er et sandt mekka for lystfiskere. Der er også tale om den mest markedsførte del af Danmark lystfiskermæssigt. Kystfiskeriet rundt om øen især…

Åer og bække på Fyn

På Fyn er et utal af havørredåer, bækørredåer og fangstgivende bække. Nogle få er offentlige, andre private og sidst men ikke mindst er en stor del af dem lejet ud til sportsfiskerforeninger.

I de fynske åer fanges oftest følgende fiskearter:

  • Havørred – Bækørred – Regnbueørred – Ål – Rimte – Skalle – Aborre – Gedde.

Søer og moser på Fyn

Der er en del søer og moser i alle dele af Fyn. Mange er private, men nogle få og ganske gode søer er tilgængelige for offentligheden. Et fiskekort skal dog til for at fiske i de fleste af dem, men priserne er ofte til at betale. Nogle kommuner tilbyder frit fiskeri i kommunale/statsejede søer.

Ofte kan man gå ind på den enkelte kommunes hjemmeside og finde kort over kommunens søer og moser m.m., hvor der er frit fiskeri.

Læs mere om søer med frit fiskeri i Assens Kommune: Klik her…

Ved Morud ligger Langesø. Søen har en bestand af sandart og er bestemt et besøg værd. Læs mere om søen er: Langesø… 

I de fynske søer og moser fanges følgende fiskearter:

  • Gedde – Aborre – Ål – Skalle – Rimte – Brasen – Suder – Karusse – Karpe – Sandart.

Put and takevande

Der er ikke mange put and takevande på Fyn. Men de der er ligger på højt niveau. Nogle har tilføjet muligheden for stør og karpefiskeri.
Det kan være en god ide at følge med på søernes respektive facebooksider, hvor man ofte får et godt overblik over, hvor mange ørreder der sættes ud i søerne.

I de fynske put and takevande fanges følgende fiskearter:

Regnbueørred – Guldørred – Bækørred – Brødding – Rødding – Tigerørred.
Sunshine Bass – Skælkarpe – Græskarpe – Spejlkarpe – Koikarpe – Læderkarpe – Russisk Stør – Beluga Stør – Hvid Stør – Hviluga Stør – Stjerne Stør – Sibirisk Stør m.fl.

Bemærk: Ikke alle søer sætter karper og stør ud. Og ikke alle søer sætter andre ørredarter/laksefisk ud end regnbueørreder. Læs mere på hver af søernes hjemmesider/facebooksider.

Fjorde på Fyn

De 4 væsentligste fjorde, i forhold til lystfiskeri på Fyn er Odense Fjord, Gamborg Fjord, Faaborg Fjord og Nyborg Fjord.

Også Kerteminde Fjord og Nakkebølle Fjord er værd at nævne. Dog er fiskeriet ikke nær så stabilt i disse, som i de ovenævnte. Undtagelsen skal findes i de gode muligheder for at fange fladfisk i Kerteminde Fjord.

Hver især byder fjordene på spændende lystfiskeri på Fyn efter flere fiskearter. Nogle på flere end andre. Nyborg Fjord er trods sin beskedne størrelse, fjorden med flest fiskearter. Nyborg Fjord byder på udmærket lystfiskeri efter torsk, sej, rødspætte, skrubbe, havørred, ål, ålekvabbe, hornfisk, multe, pighvar, sild og makrel m.fl.

I de fynske fjorde fanges følgende fiskearter:

  • Havørred – Hornfisk – Sild – Makrel – Torsk – Pighvar – Sej – Ål – Ålekvabbe – Skrubbe – Rødspætte – Multe.

Læs meget mere om fiskeriet i nogle af fjordene her:

Kystfiskeri på Fyn

Kystfiskeri på Fyn er som nævnt landskendt. Øen har da også nogle udmærkede kystpladser, nogle af dem ligger blandt landets bedste.
Man kan ikke komme udenom halvøen Hindsholm, når der tales om kystfiskeri langs de fynske kyster. Mange af kystpladserne på denne del af Nordfyn er tæt på spektakulære. Læs mere om dem her: Hindsholm…

Hele vejen rundt om øen er gode kystpladser at finde og det er svært at pege på en del af Fyn frem for en anden.

Under kystfiskeri på Fyn kan man fange følgende fiskearter:

  • Havørred – Laks – Makrel – Hornfisk – Skrubbe – Pighvar – Rødspætte – Ising – Ål – Ålekvabbe – Torsk – Sej – Multe m.fl.

Havnefiskeri på Fyn

Der er flere fangstgivende havne på Fyn. Her i blandt Odense Havn, Nyborg Havn, Svendborg Havn, Kerteminde Havn, Strib Havn, havnene i Middelfart, Assens Havn, Faldsled Havn, Faaborg Havn, Marstal Havn og Rudkøbing Havn m.fl.

I de fynske havne kan man bl.a. fange: Havørred – Torsk – Sej – Multe – Skrubbe – Rødspætte – Pighvar – Ising – Ål – Ålekvabbe – Hornfisk – Sild – Makrel m.fl.

Camping og lystfiskeri på Fyn

Flere campingpladser på Fyn ligger tæt på landsdelens helt gode fiskemuligheder. Campingpladserne lejer hytter ud, som man ofte kan benytte uanset årstid.

Der er så mange muligheder for lystfiskeri på Fyn, at det ofte kan betale sig at bruge flere dage på øen når man vil fiske.

Disse campingpladser ligger bedst i forhold til lystfiskeri:

Fyns Hoved CampingSvendborg Sund Camping

Obs: Lystfiskeri på Fyn – Statens Fisketegn

Uanset hvor man fisker, dog ikke gældende for put and takevande, skal man have statens Fisketegn. Tegnet skal købes af alle over 18 år og alle under pensionsalderen. Læs mere om fiskeregler, statens fisketegn og hvor det kan købes her: Fiskeregler i Danmark og Statens Fisketegn…

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri på Fyn.

Jari P.

Fiskepladser og lystfiskeri på Hindsholm.

Hindsholm

Hindsholm er Fyns helt store havørredmekka…