Kystpladser på Fyn

Kystpladser på Fyn

Kystpladser på Fyn, er nok det mest skrevne kapitel i dansk lystfiskeri´s historie. Der er også godt på Fyn, men ligeså godt andre steder i landet. Især når det kommer til kystfiskeri efter havørreder. Her kan du læse om fynske kystpladser, hvor man kan fange havørreder. Der er tale om givende pladser i nord, syd, øst og vest.

Pladserne kan du finde ved at benytte drop down funktionen frem for at klikke, som du har gjort for at komme hertil.
Du kan også klikke på linkene her under.

  1. Hindsholm…
  2. Nordfyn…
  3. Østfyn…
  4. Vestfyn…
  5. Sydfyn…
  6. Langeland…

Kystpladser på Fyn – hundredevis af gode kystpladser

Når det kommer til kystpladser hvorfra man kan fange havørreder, er pladserne på Fyn de mest markedsførte i landet. Derfor er de ofte også de mest besøgte.

Der fanges naturligvis af den grund, men ikke af den grund alene, også mange store havørreder fra Fyn. Kystpladserne er let tilgængelige rundt om et meste af øen. Mange af parkeringspladserne ligger oveni købet nær vandet og pladserne.

Fyn har i mange år gjort meget i, at udsætte havørreder i øens mange åer og bække. Det er én af grundene til kystens store bestand af havørreder. Flere af vandløbenes havørreder klarer reproduceringen selv, på grunds af omfattende restaurering og genetablering af stryg og gydepladser generelt m.m.

Det er muligt at fange havørreder året rundt, men ikke alle steder fra. Nogle kystpladser egner sig mest til kystfiskeri i vinterhalvåret, andre til sommerhalvåret og nogle ganske få egner sig til kystfiskeri hele året rundt.

Læs under hver fiskeplads hvornår man kan fange havørreder fra dem hver især.

Fynske øer

Der er rigtig mange øer i Det Sydfynske Øhav. Alle dem man kan og må komme ud på, kan man fange havørreder fra. Langt de fleste er givende om foråret, sommeren igennem og om efteråret. Nogle er gode i vintersæsonen. Herunder Siø, Langeland, Tåsinge og Thurø.

Læs om nogle af øerne her: Siø… og Tåsinge…

Rigtig god fornøjelse med de nævnte kystpladser på Fyn

Jari – Lystfiskeri Danmark.


Læs også om de bedste fjorde i Danmark inkl. dem på Fyn her: Danske fjorde…