Kystpladser på Fyn

Kystpladser på Fyn. læs alt om dem her.

Kystpladser på Fyn – information

Kystpladser på Fyn, er nok det mest skrevne kapitel i dansk lystfiskeri´s historiebog. Der er også godt på Fyn, men om kystfiskeriet er bedre end andre steder i landet, det er jeg ikke så sikker på…

Her kan du læse om fynske kystpladser, hvor man kan fange havørreder. Der er tale om givende pladser i nord, syd, øst og vest.

Hundredevis af gode kystpladser

Når det kommer til kystpladser hvorfra man kan fange havørreder, er pladserne på Fyn de mest markedsførte i landet. Derfor er de ofte også de mest besøgte. Der fanges naturligvis af den grund, men ikke af den grund alene, også mange havørreder rundt om Fyn.

Kystpladserne er let tilgængelige rundt om et meste af øen. Mange af parkeringspladserne ligger i tillæg både nær vandet og pladserne.

Fyn har i mange år gjort meget i at udsætte havørreder i øens mange åer og bække. Det er én af grundene til kystens store bestand af havørreder. Flere af vandløbenes havørreder klarer reproduceringen selv. Bl.a. på grund af omfattende restaurering og genetablering af stryg og gydepladser generelt m.m.

Det er muligt at fange havørreder året rundt, men ikke alle steder fra. Nogle kystpladser egner sig mest til kystfiskeri i vinterhalvåret, andre til sommerhalvåret og nogle ganske få egner sig til kystfiskeri hele året rundt.

Læs under hver fiskeplads om hvornår man kan fange havørreder fra dem hver især.

Fynske øer

Der er rigtig mange øer i Det Sydfynske Øhav. Alle dem man kan og må komme ud på, kan man fange havørreder fra. Langt de fleste er givende om foråret, sommeren igennem og om efteråret. Nogle få er også givende i vintersæsonen.

Læs om øerne her på Lystfiskeri i Danmark.

Rigtig god fornøjelse med dit havørredsfiskeri fra de mange spændende kystpladser på Fyn.

Jari – Lystfiskeri Danmark.


Læs også om de bedste fjorde i Danmark inkl. dem på Fyn her: Danske fjorde…


Havørred fra kystplads på Sydfyn

Sydfyn

Læs om kystpladser på Sydfyn…