Djursland

Djursland – lystfiskeri

Djursland byder på et væld af muligheder for lystfiskeri. Langs kysten og i landsdelens mange vige er kystfiskerne på jagt efter fiskearter som havørred, makrel, hornfisk, fjæsing og fladfisk. Nogle af de mest kendte kystpladser på yderkysten er Sangstrup Klint, Karlby Klint, Gjerrild Klint, Fornæs, Blushøj, Kobberhage, Jernhatten og Rugård m.fl.

Hvert år fanges der havørreder over 5 kg. fra én eller flere af de ovennævnte kystpladser, men der skal ofte tid og arbejde til. I lange perioder i vintersæsonen og forårssæsonen kan der være dage og uger uden held. Ofte skal der dog ikke mere end en ændring i vindretning eller temperatur til, at forvandle fiskepladserne og Djursland til et sandt havørredparadis.

Åer og kanaler

I åer og kanaler kan åfiskerne fange havørreder, ål, bækørreder, gedder, aborrer og til tider laks. Kolindsundkanalerne er gode eksempler og byder hvert år på godt havørredfiskeri og geddefiskeri. Man kan købe fiskekort til denne spændende fiskemulighed på Djursland her: Fiskekort…

De fleste åer er lejet/forpagtet af sportfiskerforeninger og kan ikke købes fiskekort til. Derfor er den eneste måde man kan fiske i åerne på, at tegne et medlemskab. Nogle foreninger har lange eller længere ventelister og det kan derfor vare en rum tid før man kan blive medlem.

Djursland har flere spændende åer med fine ørredbestande. Heriblandt Hevring Å, Alling Å, Skader Å, Ingerslev Å, Veggerslev Å, Skørring Å og Brøndstrup Å.

Fiskesøer på Djursland

For familien eller kystfiskeren, som oplever svære tider på kysten, er der flere spændende fiskesøer rundt om på næsen af Danmark.

I fiskesøerne kan man fange regnbueørreder, bækørreder, guldørreder, tigerørreder, brøddinger og røddinger m.fl. Ikke alle fiskesøer udsætter alle nævnte ørredarter/laksefisk/fedtfinnefisk.

Søerne har ofte åbent året rundt og er i langt de fleste tilfælde ret familievenlige. Det kan betale sig at have flere ting i mente før man tager børnene med sig ud at fiske i put and take. Læs mere her: Fiskesøerne er opstartssteder med forbehold…

Havne på Djursland

Havnene på Djursland byder på spændende lystfiskeri efter flere arter af fladfisk. Skrubbe, ising, rødspætte og pighvar er de mest gængse…

Grenå Havn og Ebeltoft Havn er de mest kendte og benyttede, men Bønnerup Havn og Udbyhøj Havn er også værd at besøge som lystfisker.

Fra havnene kan makrel, sild, hornfisk, ål og ålekvabber også fanges. I nogle af dem er multen tilmed en fast bestanddel i sommersæsonen.

Fiskekortet som gælder til kysten, fjordene og havnene er Statens Fisketegn. Statstegnet skal købes fra man er 18 år og op til man går på pension. Det kan købes her: Fisketegn…

De svært tilgængelige søer

De fleste søer på halvøen er privatejede og svære at komme til. Søerne er bl.a. kendte for deres store gedder og aborrer. Vil man fange ferskvandsfisk er Kolindsundkanalerne eller den inderste del af Randers Fjord spændende alternativer. Læs f.eks. om Geddefiskeriet i den indre del af Randers Fjord her: Geddefiskeri i fjorden…

Overnatning og fiskepladser

Et af de lækreste overnatningsteder på Djrusland er Gjerrild Vandrerhjem. Her er tale om et vandrerhjem og guesthouse i ét. Overnatningstedet byder endda på en helt ekstraordinær Café i et gammelt DSB togsæt.

Fiskepladserne nær denne overnatningsmulighed er mange.

Læs mere her: Vandrerhjem på Djursland…

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri i denne spændende del af Danmark.

Jari – Lystfiskeri Danmark.