Info om siden

Lystfiskeri i Danmark info om sidenVelkommen til min side om lystfiskeri i Danmark. Alle tekster på denne side er skrevet af jeg selv. Jeg hedder Jari og har arbejdet som fuldtidsprofessionel lystfisker siden marts 2013.

Jeg har rejst landet rundt hvert år uafbrudt, hvor jeg har fisket og skrevet om det. Min tid som lystfisker går tilbage til 1983, hvor jeg stiftede bekendtskab med Varde Å, som det første.

Min mormor og morfar har været de største inspirationskilder under opstartsfasen til lystfiskeriet. Som 4-årig tog min morfar mig med til åen og lærte mig at fiske. Som tiden gik og efterhånden som jeg blev ældre, søgte jeg egne fiskeudfordringer og nye oplevelser, hvor end jeg var i landet.

I dag er jeg i sindet, oftere og oftere tilbage i den tid, hvor mine bedsteforældre lærte mig, hvad lystfiskeri egentlig handler om. Hygge, tid i naturen, lækre friske fisk, samt ro og gode stunder med en eller flere man holder af.

Jeg gik naturligvis også, qua mit arbejde, meget op i at fange fisk og opnå resultater. Hvis jeg ikke kunne fange fiskene, så var og er jeg heller ikke kvalificeret til at give- og lære videre…

Info om siden – Ideen med Lystfiskeri i Danmark

På denne side deler jeg al min viden, om de forskellige former for lystfiskeri, man kan nyde godt af rundt om i landet. Derudover deler jeg fiskepladser og fiskemuligheder generelt.

Jeg har selv besøgt hver en kystplads beskrevet på denne side og har tilmed fanget havørreder på hver af dem. Her er tale om flere end 2500 kystpladser, fordelt på Bornholm, Sjælland, Fyn og Jylland. Kystpladser for mig, er nok mere strækninger på 2-3 km. pr. “kystplads.”

Jeg har fisket i lidt under halvdelen af landets åer, åer som er tilgængelige for alle, og i mange af landets søer m.m. Derudover har jeg fisket i flere end 250 fiskesøer/put and take søer i landet.

Der er ikke et sted beskrevet på denne side, hvor jeg ikke har fisket og fanget fisk…

Jeg fisker både med fluestangen og spinnestangen. Favoritten er klart spinnestangen, da man under lystfiskeri efter de fleste fiskearter, opnår de bedste resultater fangstmæssigt under spinnefiskeri.

Tørfluefiskeri i åen står øverst på listen, hvis jeg skulle pege på den form for fluefiskeri jeg holder mest af.

I øvrigt: Da jeg har en del andre hjemmesider omhandlende lystfiskeri, fylder jeg ud på denne side når der er tid.

Jeg håber inderligt, at du får noget ud af siden.

God vind og god fangst.

/Jari


Siden er den del af::Lystfiskeri Danmark