Tunø

Tunø er en lille perle som på flere parametre indenfor lystfiskeri, sagtens kan måle sig med Samsø. Jeg vil endda mene, at når det kommer til kystfiskeri efter havørreder, så er Tunø sin “storesøster” langt mere overlegen…

Der er ca. 8 km. rundt om hele øen, hvilket man godt kan nå at affiske, fra man ankommer med den tidligste færge fra Hou, til den sidste færge afgår fra Tunø tilbage til Hou igen…

Obs: Her er tale om en bilfri ø.

Man kan både fange fladfisk, hornfisk, makrel og havørreder rundt om øen. Men også multen er at finde i sommerhalvåret. Torskefiskeriet fra land om sommeren er også en mulighed. Fiskeriet efter torsk svinger lidt, men sommeraftenerne kan i perioder byde på rigtig godt flue- samt spinnefiskeri efter de kystnære torsk…

Havørrederne er flest om foråret, sommeren igennem og om efteråret. Vinterfiskeriet har dog sine gode perioder, især under vintre, hvor frosten udebliver.

Fladfiskene kan fanges året rundt. Hornfiskene fra maj og 3-4 måneder frem. Makrellerne ankommer oftest fra juli og kan derfra fanges i ca. 1,5 måneder.

Der er ingen fredningsbælter rundt om Tunø.

Lystfiskeri på Tunø

Vest-sydvestsiden byder både på en strækning med store sten i vandet og lange store tangbælter. Lange og halvdybe badekar er også at finde. Når vinden er over seks meter i sekundet på denne side, er fiskeriet efter havørreder klart bedst. En god pålandsvind.

Nordsiden byder på et væld af badekar og tangbælter. Hist og her er også mindre rev. Den nordøstligste del toppes af Tunø Røn. En kæmpe sandodde som går nogle hundrede meter ud i vandet. Når der er varmest i løbet af sommeren og kun få andre steder kaster havørreder af sig, er dette ganske tæt på det sikre es i ærmet.

Langs øst-sydøstsiden er bunden meget varieret tæt under land. Længere ude løber flere tangbælter parallelt med land. Spidsen som leder om til vestsiden er “hotspottet” på denne side.

Hornfiskene, multerne og fladfiskene kan fanges fra alle sider. Torskene og makrellerne kan oftest fanges fra nordvestsiden og sydvestsiden, samt fra sandodden ved nordøst-spidsen.

Info og muligheder

Maps
Se kort over Tunø: Maps…

Færge
Der er 2 daglige afgange fra Hou og 2 daglige afgange fra Tunø.
Læs mere samt se færgetider her: Færgen…

Mad og drikke
Der er flere spændende spisesteder på øen og gode indkøbsmuligheder.

Det er muligt at overnatte på øen: Overnatning på øen…

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri på Tunø.

/Jari


Horsens Fjord, som ligger tæt på øen, kan du læse om her: Horsens Fjord…


Video fra Tunø