Camping og fiskeri

Camping og fiskeri – idéen bag

Camping og fiskeri går hånd i hånd. Jeg har årligt siden jeg var en meget lille dreng, været på campingtur med mine bedsteforældre. Fiskestangen var med hver gang fra jeg var 4 år gammel.

Jeg vil på denne side gerne dele nogle af de mest spændende muligheder, som jeg dengang og senere har fundet i landet. Gå ind under hver campingplads og se, hvad man kan fange nær hver af dem, samt hvornår og hvad med…

Charmen

Jeg har altid oplevet en enorm ro på campingpladserne. For mig er der mange charmerende aspekter af campinglivet. Den konstante summen af mennesker, lyden af teltdugen i både regn og vind, glade børn, samt den afslappede atmosfære i det hele taget.

De fleste campingpladser har rensebord og enten køleskab eller fryser, som man frit kan benytte til de fangede fisk. Mange sælger også fiskekort til det fiskevand de er at finde nær.

Mulighederne alene gør denne fiskeferieform ganske fascinerende. Man kan bo på campingpladser i nærheden af fabelagtige åer, såsom Voer Å, Tryggevælde Å, Suså, Odense Å, Gudenåen, Varde Å, Sneum Å, Vidå, Storåen m.fl.

Langt de fleste campingpladser er placeret nær havet eller landets fjorde. Nogle er placeret lige ved en sø, også her er lystfiskeri en mulighed.

En anden eller tredje del af charmen er vel også den, at det er meget tilfredstillende at gå igennem campingpladsen med en stor, lækker selvfanget fisk…

Når man bor på en campingplads har man også større tendens til, at spise fisken med det samme, så frisk som mulig.

Ofte er der også andre lystfiskere på campingpladsen, som kan snakkes med og måske deles oplevelser med.

Camping og fiskeri – vigtig viden

Det er ikke alle campingpladser, hvor personalet har sat sig ind i reglerne for lystfiskeri. Det er da også information, som skal indhentes og læres på eget ansvar. I dag udskrives store bøder for at overskride reglerne. Læs dig derfor altid klogere før du begiver dig afsted på fisketur. Det kan du gøre her: Fiskeregler…

Under alle beskrivelserne af fiskepladser under denne del, Camping og Fiskeri, kan du læse om reglerne på den pågældende fiskeplads.

Jeg håber du oplever spændende og ikke mindst givende lystfiskeri nær din valgte campingplads.

Jari – Lystfiskeri Danmark.

Obs: Brug dropdown-funktionen for at se landsdele og campingpladser. Eller klik her under.

NordjyllandMidtjyllandSyd- og SønderjyllandFynSjællandBornholm


Guidet fiskeri – ekstra muligheder

Vil du og familien gerne guides når I er på campingferie, så er det også en mulighed. Jeg kommer gerne ud og sørger for at I alle får en god fiskeoplevelse, uanset hvor i landet det måtte være. I vælger selv hvilke fisk I vil fiske efter nær campingpladsen. Jeg guider også i lystfiskeri efter flere fiskearter på én og samme dag, hvis det ønskes.

Er man begynder og er man derfor ikke klar over hvad man kan fange eller hvad man vil fiske efter, kan vi bare tale sammen og så fortæller jeg om mulighederne i det område man vil kombinere camping og fiskeri.

Jari – Lystfiskeri Danmark

Teltcamping i Danmark

Teltcamping

Teltcamping er overnatning nærmest naturen på campingpladsen…