Teltcamping

Teltcamping i Danmark

Teltcamping når det er bedst

Teltcamping er overnatning nærmest naturen på campingpladserne.

En campingplads er på mange måder et fristed. Et sikkert område i naturen hvori man kan bo. Et område hvor man holde fri og samtidig have de nødvendige faciliteter, som man har derhjemme. Ofte tilbydes der mere end hvad er at finde i eget hus eller egen lejlighed, såsom swimmingpool, tennisbaner etc.

Man camperer som regel i et område med masser af muligheder. Det i form af diverse sportsaktiviteter, muligheder for lystfiskeri, vandreture og cykelture m.m.
En campingferie fritager i nogen grad os mennesker for, at skulle tænke på hverdagens mange gøremål.
Når der er mindre at tænke på får vi mere energi, overskud og dermed også lyst til at deltage i mere. Vi får lyst til at bruge krop og sanser på en helt anden måde.

Det at campere er i og for sig ensbetydende med, at tillade sig selv at bryde ud af hverdagens samme rytme og melodi. Derudover også at tillade sig selv at holde ordentligt fri og give sig selv nogle velfortjente dage med fred og ro i krop og sjæl.

Hvorfor teltcamping? – flere argumenter…

Lyden af liv…

Teltet er bl.a et perfekt eksempel på, at give tillid til naturen og de omgivelser man bor i. Hvis man tænker nærmere over det, er der ikke mere end et tyndt stof mellem alt det derude og hvad vejret kan bringe med sig.
I et telt hører man alt lige fra dyrenes “sang”, til insekternes mange vingeslag… Vejrets lune og andre campisters “summen” på pladsen ligeså.
På en campingplads lyder stemmerne fra medcampisterne, som en behagelig og beroligende samhørig summen. Man fornemmer under et campingophold, at der er god stemning og masser af liv udenfor teltdugen.

En herlig lydoplevelse…

Aften og nat

Om aftenen og om natten er der ofte ro. Som teltcampist kan man fornemme roen tydeligt og alligevel kan man i vågen tilstand høre, at små natdyr gør sin entré. Uglen tuder, pindsvinet pusler langs teltdugen, musen snuser og rasler i skovbunden. Frøernes kvækken er pludselig tydeligere p.g.a. mindre støj generelt. Sidder man ude i sin medbragte klapsammenstol, kan man se flagermusen jage insekter i måneskinnet. Naturen er ligetil – så er der flagermus, er der ofte også en hornugle der jager dem. En lydløs jæger, som flagermusen selv.

Nem løsning og eventyropfordrende

Teltet er nem at medbringe når man skal på camping. Der er plads til den i rygsækken under vandreturen, i cykeltraileren under en tur rundt i landet eller i bilens bagagerum på vej mod nye eventyr.
Det er en anden form for ferie man holder når man camperer i telt. Teltet er på sin vis bare er en seng med en beskyttende dug både over og under en, og ikke et decideret opholdssted. Man har generelt større tendens til at komme ud og opleve noget som teltcampist. Måske fordi der ikke er den luksus eller komfort i, at have en sofa og et fjernsyn, som eksempelvis i en campingvogn.

 Teltcamping – Kogegrej og mad

Primitiv madlavning og overnatning i telt, er i de fleste tilfælde tæt forbundet. Man har måske et simpelt primussæt, en dåse bønner, 500 gram hakket okskød, lidt løg og et par peber- samt chilifrugter og en dåse tomater. Mere skal der ikke til for at lave chili con carne.
Eller så har man en dåse forloren hare, klar til opvarmning. Uanset hvad, føler man ofte under teltcamping, at man ikke behøver meget. Sjæl og krop er mættet af alt det gode udefra. Pludselig er maden mere dét den i virkeligheden er, nemlig noget som skal holde os i live, og ikke en evig kulinarisk oplevelse.

Teltcamping er ikke for alle, men man skylder sig selv at prøve det, bare én gang. Sæt sanserne på andre prøver end normalen og se hvad du får ud af det.

God tur!

/Jari – Lystfiskeri Danmark


Oplev kombinationen, camping og fiskeri, de bedste steder i Danmark: Camping og Fiskeri i Danmark…