Her kan man fange gedder

Her kan man fange gedder i Danmark

Her kan man fange gedder i Danmark. Listen inkluderer søer, moser, afvandingskanaler, åer, kyststrækninger, havne og fjorde. Flere fjorde i Danmark huser en del gedder, Både på Sjælland og i Jylland, men også Bornholms kyst kan man fange gedder fra.

Geddevandene er ikke listet efter hvilke der er de bedste. Alle de nævnte geddevande er tilgængelige for alle og ikke kun foreninger m.m.

Her kan man fange gedder i Danmark

Bornholm
Her kan man fange gedder på Bornholm: Hasle Havn og Rønne Havn. Man kan også fange gedder i Tejn Havn og Nexø Havn, men det sker ikke så hyppigt, som i de der er nævnt først.
Fra kysten på Bornholm kan man fange gedder om sommeren. Hovedsageligt langs sydkysten og sydvestkysten.
Søer med gedder på Bornholm: Snorrebakkesøen, Kaolinsøen, Hammersø, Ferskesø, Rubinsøen, Smaragdsøen.

Læs om de bedste søer til geddefiskeri på Bornholm her: Søer på Bornholm…

Sjælland
Her kan man fange gedder på Sjælland: Nakskov Inderfjord, Møn (Stege Nor og fra Kysten), Faxe Bugt, Præstø Fjord, Karrebæk Fjord, Tystrup Sø, Tissø, Furesø, Esrum Sø, Arresø, Haraldsted Sø, Tuel Sø, Halleby Å, Tryggevælde Å, Tude Å.

Nogle kræves fiskekort til og andre ikke. Man skal dog altid have statstegnet.

Der er naturligvis et utal af andre og også mindre geddesøer, samt åer, havne og fjorde egnet til geddefiskeri på Sjælland.

Obs: Det er ikke tilladt at fiske i søerne i København. Sankt Jørgensø, Peblinge Sø og Sortedams Sø. Der er mange gedder i søerne, men de er ikke talladt at fiske i. Dog afholdes der årligt konkurrencer deri med tilladelse fra de rette myndigheder.

Fyn
Fyn er nok den landsdel, hvor offentligheden har adgang til færrest søer, åer og moser med gedder i.
Her kan man fange gedder på Fyn: Arreskov Sø, Langesø.

Jylland
Jylland er af gode grunde den landsdel hvor der er flest geddevande. Mange fjorde, søer, moser og åer må fiskes i fra Nordjylland til Syd- og Sønderjylland.
Her kan man fange gedder i Jylland: Nors Sø, Vandet Sø, Flade Sø, Fuglesøerne og Lergraven i Østerådalen (Aalborg), Uggerby Å, Østerå i Aalborg, Vilsted Sø, Randers Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø, Grund Fjord, Bygholm Sø, Kolindsund Kanal, Viborgsøerne, Hald Sø, Sunds Sø, Brassø, Julsø, Silkeborg Langsø, Almind Sø, Borre Sø, Gudensø, Mossø, Skanderborg Sø, Solbjerg Sø, Vonå, Stadil Fjord, Ringkøbing Fjord, Nymindestrømmen, Karlsgårde Sø, Ganer Å, Kirkeåen, Skjern Å, Parallelkanalen, Varde Å, Sneum Å, Jels Nedersø og Midtsø, Fårup Sø, Slivsø, Haderslev Dam, Hostrup Sø, Mjels Sø, Bundsø.

Få mere dybdegående info om søerne i Jylland her: Geddesøer i Jylland…

Søer og vandløb i Danmark

I Danmark er der ca. 120.000 søer. Så når man tager vores lille lands størrelse i betragtning, er det et fuldstændig absurd antal. Desuden har vi omkring 69.000 vandløb. Alt fra mindre bække til store åer.

Man kan også fange gedder i put and takesøer. I nogle af dem går gedder over 15 og 20 kg. Man kan med sikkerhed sige, at der er flere end 200 fiskesøer i Danmark. Nogle lukker og nogle åbner hele tiden.

Mulighederne for lystfiskeri efter gedder er derfor så mange, at det vil tage en del år at finde ud af hvilke udover de ovenstående som er gode.

Den del af eventyret lader jeg være op til dig.

Jari – Lystfiskeri Danmark


Læs også: Sådan fanger du gedder i Danmark: Geddefiskeri…