Jegindø

Jegindø i Limfjorden byder på udmærket havørredfiskeri i vinterhalvåret. Fra sen efterår, vinteren igennem og frem til og med det tidlige forår. Dog kan en lang frostvinter vende op og ned på det hele. Er der mere end 14 dage med frostgrader, fanger man ikke havørreder ved Jegindø.

Det er til at køre rundt på øen og de fleste fiskepladser er nemme at komme til. For at komme over på øen, kører man over en dæmning.

Der er ca. 16 km. kyststrækning rundt om øen, som både byder på en dæmning, dybt strømvand og stillestående lavvandede områder. En del mindre stenrev er desuden at finde rundt om øen, og der finder man ofte havørreder. Den store spids mod syd er også en del af en kæmpe rev, som går ca. 200 meter ud mod øst. Der er ofte også en del havørreder…

Man kan også fange ål rundt om øen om sommeren, samt hornfisk fra ca. maj og 3-4 måneder frem.

Man kan læse om specifikke fiskepladser på øen på denne side: Lystfiskeri i Limfjorden…

Lystfiskeri på Jegindø

Man kan både fiske fra land og dyrke vadefiskeri rundt om øen. Nogle steder minder om den åbne kyst, heriblandt sydspidsen og strækningen fra Jegindø Havn og op til den nordøstligste spids.

Aftenfiskeriet eller morgenfiskeriet i de seneste og tidligste timer, kan nogle år, byde på givende havørredfiskeri om sommeren.

Er der særdeles lavvandet når man besøger øen, er det en god ide at medbringe waders, så man kan komme omkring de fleste steder og generelt ud, hvor det kan lade sig gøre at fiske.

Øen egner sig til både flue- og spinnefiskeri.

Der er ingen fredningsbælter rundt om øen, men det er der på fastlandet. 2 bælter på vestsiden. Læs mere her: Fredningsbælter…

Info og muligheder

Maps
Se kort over Jegindø: Maps…

Mad og drikke
Der er ingen indkøbsmuligheder på øen.

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri på Jegindø.

/Jari


Læs også om en anden spændende ø i Limfjorden her: Mors…


Video fra Jegindø og området omkring