Avernakø

Lystfiskeri Avernakø

Avernakø – lystfiskeri

Avernakø er en af de bedste øer i Det Sydfynske Øhav til fangst af havørreder. Fiskeriet efter de sølvblanke ørreder kan foregå hele året rundt. Øen er fuld af spidser, rev, revler, banker, tangbælter, leopardbund og varierede bundforhold når det kommer til huller, dybderender og badekar m.m.

Her er i øvrigt tale om en af de lækreste øer jeg har besøgt i Danmark i den henseende.

Jeg har besøgt øen uden at læse om den eller se videoer derfra. Jeg vil helst udforske alt selv og danne egne meninger. Min holdning til øen og de der måtte besøge den er, at man ved simpelt fodarbejde kan finde fisk uanset hvor erfaren man er. Her kræves hverken guide eller beskrivelser. Der er så mange gode strækninger rundt om øen, at det ville være spild af penge ikke at skulle udforske den selv.

Alligevel vil jeg dele mine favoritpladser med dem der ikke har tid til at søge selv, eller måske bare ikke helt ved hvordan de skal gribe det hele an. Til de sidstnævnte vil jeg dog sige, at det eneste det kræver at finde havørrederne rundt om Avernakø er, at tage en meter ad gangen.

Lækre og givende kystpladser

Der er langt flere lækre strækninger end jeg her nævner. Dem jeg nævner er dog de der ofte har tendens til at holde større og flere fisk.

Bare for at gøre tingene en anelse atypiske har jeg giver fiskepladserne navne, som jeg syntes relaterer til dem alle hver især.

Avernakø Nord

Denne kystplads er fremragende til fangst af trækkende storørreder, men huser flest mindre fisk. Grønlændere især i den kolde tid.
Affisk den fra land for at få flest havørreder ud af strækningen.

Havørrederne er både at finde langt inde og langt ude på pladsen. Derfor egner den sig både til fluefiskeri og spinnefiskeri, med stor fordel til spinnefiskeren.

Se pladsen her: Nord…

Vestens badekar

Her er lækre badekar med store sten at finde. Ofte står der store fisk i dem. Når der f.eks. ikke er støre fisk inde på pladsen/strækningen kan der især i vinterhalvåret være end del grønlændere at fange.

Der skal ikke kastes langt ud og man får ofte flest fisk ved at affiske på langs af pladsen. Derfor er denne kystplads lige egnet til fluefiskeren såvel som spinnefiskeren.

Se pladsen her: Badekar…

Sølvhjørnet

Her går man sjældent forgæves. Badekar og dybderender længere ude med planter og sten tiltrækker mange havørreder til denne kystplads. Her kan både fanges store blanke overspingere og mindre grønlændere.

Havørrederne, især de større og helt store kan være et stykke ude. At spinnefiske her for at få mest ud af pladsen er en klar fordel. Affisk gerne fra land uden af vade i vandet. Det gør sig egentlig gældende for alle de ovennævnte fiskepladser. Havørrederne har en tendens til at følge med langt ind før de hugger i perioder. Står man i vandet tager man de sidste meter og muligheder for hug væk fra fisken og chancen for fangst fra en selv.

Se pladsen her: Sølv…

Korshavns nordbuer og spidser

Her er både bund og landskab virkelig varieret. Strækninger byder på standpladser og trækkende storørreder. Affisk gerne hver meter af strækningen hele vejen op til og med den nordligste spids. Og, som man gerne må gøre det ved hver plads rundt om Avernakø, tro på hvert kast og hold fokus.

Pladsen egener sig til en vis grad lige meget til fluefiskeren som til spinnefiskeren.

Se pladsen her: Korshavn…

Avernakø Syd

Denne plads byder både på badekar og store tangbælter m.m. Her er gode chancer for store havørreder året rundt. Her skal også kæles for hver en meter for at få flest fiske ud af strækningen. Affisk evt. fra spidsen helt ude mod øst og ca. 2 km. mod vest.

Her får man flest store fisk med spinnestangen.

Se pladsen her: Syd…

Kystblink og kystwoblere til Avernakø

Man kan naturligvis bruge alle markedets havørredblink til havørrederne rundt om øen. Jeg bruger selv følgende blink og kystwoblere.

Panzerfish Tobis, Sandgrævlingen, Jarisen, JK Paint Bossen, Stevnspilen og Baronessen, Seeker og Savage Gear Sandeel.

Færge

Det er muligt at få bilen med til øen.

Book færge her: Færge…

Rigtig god fornøjelse.

Jari – Lystfiskeri Danmark