Nakkebølle Fjord

Lystfiskeri på Fyn i Nakkebølle Fjord.

Nakkebølle Fjord – lystfiskeri

Nakkebølle Fjord er ret lille og formet som en trekant eller en tragt. I tragtens tynde ende, inderst inde, er en helårs-fredning. Læs mere om fredningsbælter: Klik her…

Fjorden er et besøg værd, især hvis man gerne vil fange havørreder. Udover sommerperioden, hvor der også er hornfisk, er det hovedsageligt havørreder man kan fange her.
Det er dog også muligt at fange fladfisk, men der er ikke for mange af dem. Fra land skal man være ret heldig for at få en eller flere på krogen.

Trods sin form og sin størrelse skal man ikke undervurdere Nakkebølle Fjord. Ørrederne er mange og især forår, vinter og efterår kan være særdeles givende.

Vand og bundforhold

Gennemsnitsdybden i fjorden er ca. 1,3 m. I sejlrenden er der ca. 2,5 meter dybt. Vandet er ofte en anelse grumset, men ikke nok til at have negativ betydning for fiskeriet. I kraftig syd eller vestvendt vind, kan Nakkebølle Fjord for alvor grumse til så fiskeriet besværliggøres.

Bunden består af semilyst sand, hvorfra ålegræs og blæretang vokser.

Det er behageligt at affiske fjorden, da bunden er ret jævn og naturen omkring ganske lækker.
Der er størst chance for fangst ved brugen af waders. Ikke alle steder er det nemt at komme til fra land.

Årstider – fiskearter ved Nakkebølle Fjord

Havørred: Året rundt. Dog bedst forår, vinter og efterår.

Hornfisk: Fra midt maj til sidst i juli.

Fangstmetoder:

Havørred: Der kan både fiskes med fluestangen og spinnestangen i Nakkebølle Fjord. Fiskene er ofte at finde tæt under land, uanset årstid. Jeg vil anbefale kobber, brunlige, hvide, sølvfarvede og lyserøde/hvide blink til denne fjord. Diverse rejefluer i brun, hvid, grå eller tobis og sildefluer, samt kobberbassen er at foretrække.
Hvad fluen hedder er irrelevant for både fisken og fiskeriet. Farverne er derimod relevante, samt størrelsen, som gerne må være i den større ende. Også året rundt.

I den inderste del i den kolde tid, kan det være en fordel med mørkere farver eller lyserød/hvid. Gerne blink som kan fiskes med en anelse langsomt og som kan hænge i vandet under spinstop.
-Blink der roterer i spinstoppet og har en større bære-flade-
Eksempler: Jarisen, Baronessen, Zerling.

Når temperaturen stiger i luft og vand, kommer der flere byttedyr til, eksempelvis sild og tobis. Når det sker, kan man stadig bruge de ovennævnte farver og blink, men her tilføjes gerne sølv og hvid til grejæsken.

Hornfisk: Hornfiskene i Danmark er generelt ikke særlig kræsne, heller ikke i Nakkebølle Fjord.

Man kan ved brugen af en simpel prop, en enkelkrog eller en 3-krog og et bly, fange hornfisk. Et sildestykke eller end skaldreje sættes på krogen, gerne et stykke fra sølvsiden af silden og derefter kastes der ud. Proppen “løber afsted” eller forsvinder under vandet når der er bid. Når der er bid, gives der modhug så krogen sætter sig ordentligt. Hornfiskene kan dog til tider være svære at kroge, grundet deres lange hårde næb. Giv dem derfor gerne lidt til til at få maddingen/silden eller skaldrejen, helt ind i munden, som er blødere.

Blink i alle former og farver er også ganske effektive til hornfiskene, samt diverse rejefluer, tanglopper og fiskeimitationer.

Man kan fange hornfisk på et utal af måder, læs mere om dette her, i denne artikel, som beskriver fiskeriet efter hornfisk til fulde: Hornfisk…

Knæk og bræk og held og lykke ved Nakkebølle Fjord på Fyn

Jari


Læs også om Odense Fjord her: Odense Fjord…