Avnø Vig

Claus med havørred fra Avnø Vig

Avnø Vig – lystfiskeri

Avnø Vig er et meget populært havørredturistmål. Fra det sekund halvårsfredningen i vigen ophører d. 16 marts og til den igen træder i kraft d. 16 september står der lystfiskere i vigen. Nogle kalder endda dagen for ophøret af fredningen for “præmieredagen”.

I bunden af vigen er et permanent fredningsbælte.

Havørrederne kan da også være mange derinde, men i sommersæsonen varierer fiskeriet meget.

Læs mere om fredningsbælterne her: Fredningsbælter…
Skriv Avnø Vig i søgefeltet i dette link: Kort over fredningsbælter…

Der er ikke meget plads inde i vigen, så man skal altid være forberedt på at stå tæt derinde.

Havørredfiskeri er alt der kan dyrkes når man besøger denne fiskeplads kun 22 minutters kørsel fra Grønninghoved Strand Camping.

Parkering: Hold så fri af vejen som muligt…

Årstider – fiskearter i Avnø Vig

Havørred: Fra foråret når sæsonen begynder er der ofte mange havørreder at fange. Efterhånden som sommeren nærmer sig bliver fiskene færre. Ofte også mindre. De store ørreder trækker gerne ud og er at fange langs kysten i den varme tid. En af de nærmeste gode pladser når det sker er Ørby Hage. Læs mere om den her: Ørby Hage…

Om efteråret og frem til halvårsfredningsen igen træder i kraft, begynder fiskeriet for alvor at blive godt igen.

Man kan fange ål inde i vigen og i sæsonen også hornfisk. Havørredfiskeriet er dog altid at foretrække da det oftest er det mest givende.

Fangstmetoder

Havørred: Havørrederne i Avnø Vig kan fanges med mange forskellige agn. Her er de bedste fangstmetoder:

Bombarda og flue eller regnorm er uhyre givende i vigen. Lyserøde rejefluer, brune streamere med sølvglimmer eller kobberglimmer, tobisfluer og børsteormsfluer er at foretrække. Regnorm er altid givende til vigens havørreder. Husk at lave flere stop hvor agnen for lov at falde mod bunden.

Blink frem for kystwoblere. At bruge blink er langt mere effektivt end kystwoblere. Af en eller anden uforklarlig årsag. Derfor kommer jeg heller ikke med ligegyldige gæt her.

Smalle blink der roterer i spinstoppet er at foretrække. Zerling, Jarisen, Knægten, Baronessen, Stevnspilen, Den Flade etc.

Brug gerne disse farver og farvekombinationer året rundt. Børsteorm brun/sort, hvid/lyserød, rå/sølv, hvid/guld, hvid, brun/gul/perlemor, fluorescerende grøn/gul/perlemor, hvid/grøn.

Lad blinkene hænge i længere spinstop så de falder godt mod bunden hvor det er muligt. Spin gerne ind i et fornuftigt tempo imellem. Jo koldere der er om foråret og om efteråret jo langsommere skal man typisk indspinne. Der er dog undtagelser. Dem finder man på dagen. Brug udelukkelsesmetoden. Både når det kommer til dybde, farve, indspinningshastighed og størrelse.

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri efter havørreder i Avnø Vig.

Jari – Lystfiskeri Danmark.