Torskefiskeri i Frederikshavn

Oplev det spændende torskefiskeri i Frederikshavn.

Torskefiskeri i Frederikshavn kan ske fra den nye mole ved Frederikshavn Havn. Molen er 1,8 km. lang og ude for enden, kan man fange torsk på begge sider af den.

Max-dybden for enden af molen er 14 meter.

Det er ikke muligt at køre derud i bil, men man kan gå eller cykle.

Torskene kan fanges året rundt, men sensommeren og starten af efteråret er at foretrække. Under de to perioder/årstider er der langt flere torsk langs molen end ellers.

Nogle år er der flere torsk end andre, men det der går igen hvert år, er de fine torsk fra 1,5 kg. og op til 4 kg. – nogen gange større.

Også i Skagen kan man fange torsk, der er lidt længere imellem de store, men de er der: Torsk i Skagen…

Torskefiskeri i Frederikshavn – sådan gør man

Der er flere måder man kan fange torsk fra molen på. Den enkleste er via. brugen af et forfang og sildestykker. Kast ud og afvent hug. Også stykker af tobis kan bruges, samt hele skalrejer.

De mest effektive metoder er dog torskefiskeri med blink eller jighaler og shads (begge er gummidyr/fisk). Derudover kan man også bruge mindre pirke. Når der bruges gummidyr langs molen, må selve jig-hovedet gerne veje fra 20 gram. og op.

Med de ovennævnte agn, kan man fiske op ad stenskrænterne for enden af molen, hvor torskene bedst kan lige at være.

Se denne video hvor en torsk fanges fra molen, udfor stenene med en en snurrebasse – et gennemløbsblink:

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilke blink man vælger til torskefiskeri i Frederikshavn eller alle andre steder for den sags skyld. Blinkene må gerne være “rotationsblink”, altså blink som roterer når man laver et såkaldt spinstop. Rotationen betyder at man kan lade blinke hænge længere tid nede i dybet og lade det arbejde selv.

Ofte er der tale om gennemløbslink, når man taler om rotation, selvom der også er lavet nogle blink som kan det samme, men som ikke er med gennemløb.

Husk at have noget med til at opbevare torskene i, så de holder sig friske.

God vind og god fangst med dit torskefiskeri i Frederikshavn.

/Jari


Læs meget mere om torskefiskeri og lystfiskeri generelt i Frederikshavn og omegn her: Lystfiskeri i Frederikshavn…