Størfiskeri med pellets (store foderpiller)

Størfiskeri med pellets er effektivt.

Størfiskeri med pellets svarer på sin vis til, at fiske efter fladfisk med et forfang og et par sandorm. Fiskeriet er så enkelt at alle kan gøre det. Når man først får det lært – er det ikke så svært – og det holder…

Forskellen er dog de stænger man bruger, størrelsen på størene i forhold til fladfiskene og at alle stør ikke må spises og derfor skal genudsættes.

Selvom det ovenstående er meget sort/hvidt, er det tæt på sandheden.

Man kaster ud og afventer hug. Alt afhængigt af, hvilken krog man bruger og hvilken måde “stør-forfanget/rigget” er sat op på, giver man tilslag/modhug og så kan tovtrækkeriet begynde.

Dette skal man bruge til størfiskeri med pellets

Et karperig/stør-rig. Rigget/forfanget kan købes langt de fleste steder hvor man kan fiske efter stør. Man kan også lave det selv, men i dag kræver de fleste søer at der bruges nogle helt bestemte. Tal derfor med hver sø om hvilke krav de har.

Pellets kan man købe ved de fleste søer. Ellers har de fleste grejforretninger med respekt for sig selv også et udvalg. Pellets kan købes i mange smagsvarianter. Hvilke der er gode, afhænger af størene på dagen. Man må derfor til tider prøve sig frem med flere forskellige på dagen. Den klassiske Halibut-pellet virker de fleste steder. Evt. tal med søens ejer og hør hvad han eller hun har af erfaringer og forslag.

Et lod skal også bruges. I nogle forfang er en klips loddet kan sættes i og ved andre kan det monteres som gennemløb. Der er i realiteten mange flere måder forfang og lod kan sammensættes, men dette er i dag de mest normale metoder.

Man skal også bruge en boilienål. Nålen bruges til at trække den lykke, som er i forfanget igennem pelleten. For at sørge for at ens pellet ikke glider af igen, skal man bruge en boilie/pelletstopper. Også disse ting/redskaber kan købes alle steder hvor der også sælges pellets.

Jari.


Tænk dig om før du kaster dig ud i størfiskeriet. Læs denne artikel først: Fisk efter stør med forbehold…