Fisk efter stør med forbehold

Fiske efter stør med forbehold.

Fisk efter stør med forbehold, en sætning som ikke siges nok og ikke tages alvorligt nok. Størfiskeri i Danmark er centreret omkring landets put and take søer. I søerne udsættes et stort antal stør. Mange af størene er enorme, nogle helt op omkring 100 kg. De fleste fra 4 kg. til 50 kg.

De store stør tager en del føde indenbords i løbet af en dag og når der så også er en del størfiskere pr. dag, så kan de mange stør fanges ret ofte. Nogle fanges 2-3 gange på en dag, nogle ugentlig osv…

En del størfiskere skal have billeder af hver eneste stør de fanger. Derudover bliver de flotte fisk også hyppigt vejet. Man kan sige, at de behandles for meget. I stedet for at nyde fisken kortvarigt og hurtigt sætte den ud igen uden…

Det værste er på mange måder, alle de huller der laves i munden på størene via. de mange kroge. I mange tilfælde får de store bylder i munden efter de gentagne krogninger.

Har man fanget stør, oplevet kræfterne, set hvor smukke de er og fået lidt billeder, så ville det være mere skånsomt, at fiske efter dem en del sjældnere. 4-5 gange om året. Mange størfiskere er så glade for fiskeriet, hvilket egentlig er forståeligt, at de gør det tæt på hver dag eller hver anden dag. Men for de mange stør, er det tæt på katastrofalt.

Fisk efter stør med forbehold – fiskeriet er betagende

Jeg har selv fisket meget efter stør, men fik det skidt efterhånden som jeg så, hvad det gjorde ved de store fisk. Selv en lille stør på 4 kg. er imellem 90 cm. og 1 meter lang i nogle tilfælde.

Jeg blev fanget af deres tunge gang i vandet når kroget. Men også de pludselige eksplosioner, lange udløb og kraftspring ud af vandet. Størenes udseende er spektakulært og man er klar over, at man har med fortidsfisk at gøre når man ser dem.

Der er så mange aspekter af størfiskeriet, som er tiltrækkende. Det er så utrolig enkelt, som at sidde og fiske efter fladfisk. Alle kan gøre det. Ovenikøbet imens man griller og nyder en drink en varm sommerdag. Størene kan fanges året rundt, men er mest aktive i sommerhalvåret.

Det er ren hygge at fiske efter stør i Danmark.

Prøv det, men gør det ikke for ofte.

/Jari


Se hvor du kan fange stør her: De spændende fiskevande…