Stevns og kystpladser

Kystpladser på Stevns

Stevns og kystpladser – information

Stevns er for mange kystfiskere indbegrebet af drømmefisk. Blanke havørreder fra 3-10 kg. Fiskepladserne er særdeles smukke og inspirerende at fiske langs. Naturen og det meget kuperede landskab, både over og under vandet, kan vække selv den mest fisketrætte kystfisker til live igen. På Stevns findes nogle af landets absolut bedste kystpladser til fangst af overspringere.
Læs mere om overspringere og blanke fisk generelt her: Den store blanke havørred…

Fiskepladserne beskrevet herunder går fra Køge Sønakke i nord, til og med Kobbelskovvej sydvest for Rødvig Strand.

Kystpladserne på halvøen kan fiskes langs året rundt.

Under hver fiskeplads vises, hvor der kan parkeres tættest på.

Det er vigtigt at sikre sig hvor fredningsbælterne er i forhold til hver fiskeplads på Stevns. Det kan gøres via. dette link: Fredningsbælter i Danmark…

Felskov Rev

Her er tale om en af de mest givende fiskepladser på Stevns. Pladsens to 2 store rev ofte tiltrækningspunkter for store blanke havørreder. Området er desuden fuld af store sten, render og tangbælter. Man kan fange havørreder året rundt fra kystpladsen. Man skal gå lige omkring 400-500 meter for at komme til pladsen, som egner sig til både fluefiskeri og spinnefiskeri.

Bedtse årstider: Året rundt.
Bedste forhold – vand: Almindelig/normal til lav vandstand. (Klart vand eller semigrumset)
Bedste forhold – vind: Længere tids pålandsvind giver utrolig meget løst tang på kystpladsen. Vind fra syd på max 6-7 m/s. Vind fra nord op til 12 m/s. Vind fra vest op til 6 m/s. Vind fra øst op til 8 m/s. Pladsen fisker særdeles godt i perioder med roilige vindforhold.

Pladsen fisker både godt i overskyet og solrigt vejr.

Parkering: Gå mod syd ad stien…

Køge Sønakke

Køge Sønakke er en af de mere spændende kystpladser på Stevns. Man skal desværre gå et stykke for at komme til den, da mange veje til den er private. Ikke desto mindre er den ofte gåturen værd. Her er havørrederne til tider mange og nogle gange også store. Badekar, sten og tangbælter kendetegner bundforholdene langs strækningen. Her er tale om en glimrende fiskeplads til fluefiskeri og spinnefiskeri.

Bedste årstider: Året rundt. (Bedst forår og efterår)
Bedste forhold – vand: Alle vandstande. (Klart vand eller semigrumset)
Bedste forhold – vind: Vind fra øst op til 6-7 m/s. Vind fra syd på max 12 m/s. Vind fra nord på max 6-7 m/s. Vind fra vest op til 7 m/s.

Pladsen fisker både godt i overskyet og solrigt vejr.

Parkering 1: Gå ad stranden mod øst…
Ca. 1 km.
Parkering 2: Den lange…
Gå mod sydøst og tag første vej på venstre hånd. Følg Søholmvej op til Dyrehavevej og drej til venstre mod nord. Fortsæt ad vejen og stierne til Køge Sønakke. Ca. 3 km.


Bøgeskoven

Bøgeskoven er en særdeles kendt fiskeplads på Stevns. Her er ofte havørreder, men man skal typisk gå hele strækningen for at få noget ud af den. Ca. 2-5 km. kyststrækning. Der er tale om en kendt plads ja, men den ligger ikke i toppen over kystpladser på Stevns. Derimod ca. i midten. Der er ofte farvede fisk på denne plads i vinterhalvåret, men både de blanke grønlændere og store overspringere ligger også vejen forbi.

Bedste årstider: Året rundt. (Bedst forår og efterår)
Bedste forhold – vand: Fra lav til normal vandstand. (Klart vand eller semigrumset)
Bedste forhold – vind: Vind fra øst op til 5-6 m/s. Vind fra syd på max 7 m/s. Vind fra nord på max 6-7 m/s. Vind fra vest op til 9 m/s.

Pladsen fisker både godt i overskyet og solrigt vejr.

Parkering: Bøgeskov Havn…


Oplev kystfiskeri i Island med dansk guide: Lystfiskeri i Island…