Sangstrup Klint

Kystfiskeri ved Sangstrup Klint på Djursland.

Sangstrup Klint – lystfiskeri

Sangstrup Klint er en af de mest besøgte fiskepladser på Djursland. De fleste besøgende dyrker kystfiskeri efter havørreder her, men fiskepladsen egner sig også til fiskeri efter både makrel, hornfisk og fjæsing.

Naturen er ganske betagende både over og under vandet. Når denne plads står under solens stråler, kan det til tider være svært at tænke sig til et smukkere sted i Danmark. Især som lystfisker, og måske allermest, som inkarneret kystfisker.

Den lyse bund, pladsens store sten i alle farver, de frodige, grønne vandplanter i det dybe, klare vand og de mange rev, er indbegrebet af kystfiskeriets arnested og stedet hvor den evige drøm om den store blanke havørred har ophav.

Måske kunne man friste sig til at mene, at jeg smører lige tykt nok på her, men man fristes højst sandsynligt ikke længere når man selv står på pladsen under de nævnte forhold.

Det tager kun 11 minutter at køre til fiskepladsen fra Gjerrild Vandrerhjem. Se ruten her: Rute…

Tips til kystfiskeri efter havørreder på pladsen

Man kan fiske efter havørreder hele året rundt ved Sangstrup Klint. Pladsen hænger sammen med Karlby Klint og “deler” da også et par rev med denne spændende nabo. Havørrederne kan både være at finde langt ude og langt inde. I hver en lille bue og over hvert et rev tæt under land og langt ud i alle retninger. Revene er vigtigte at affiske først. Ofte har én eller flere havørreder, ofte store, trukket ind over det/dem i løbet af natten eller tidligt om morgenen for at jage. Kommer man først på dem, som man siger, er chancen for fangst ganske stor.

Som det også er flere steder på Stevns, kan man også stå og affiske fra samme sted over en hel dag. Sandsynligheden for, at der kommer en havørred forbi er ganske stor. Men ofte skal man lægge flere timer i fiskeriet på denne måde. Det kan evt. gøres efter man har gået hele fiskepladsen igennem systematisk. Hver en meter og hvert et rev affisket.

Sangstrup Klint peger hyppigst i spinnefiskerens favør. Det er ikke altid at havørrederne er langt inde og kan nås med en fluestang Men når de er, kan fluefiskeriet være ret effektivt. Tobisfluer, rejefluer i grå, brun, og hvid er alle fangstgivende. Ofte kan klassikeren, Mickey Finn, være en af topfangerne.

Spinnefiskeren kommer langt med alt der ligner sild og tobis. Uanset form og brand/mærke. Når de store blanke overspringere (havørreder som har sprunget gydetiden over i ét eller flere år) er i hughumør, er næsten alt effektivt.

Jeg vil dog nævne de mest fangstgivende gennem tiderne her inkl. nye effektive blink og kystwoblere.

Sømmet, Jarisen, Møresilda, Bossen, Salty og Salty Inline, OLR Wobleren, Snurrebassen, Savage Gear Sandeel, Toby, Baronessen, Stevnspilen og D360 Distance.

Lystfiskeri efter andre fiskearter ved Sangstrup Klint

Makrel: Man kan fange makrel fra Sangstrup Strand og ved Sangstrup Klint fra ca. juni og frem til oktober. Sæsonen svinger dog en del. Nogle år kommer makrellerne først i august. Brug de samme blink og fluer som til havørrederne langs pladsen.

Hornfisk: Hornfiskene ankommer i starten af maj ca. Ofte kan de fanges alt fra 2-5 måneder frem. Brug de samme blink og fluer som til havørreder og makrel.

Fjæsing: Fjæsingerne er langs fiskepladsen i hele sommersæsonen. Atter en gang vil jeg gentage, at det kan være fornuftigt at bruge de samme agn, som til de andre fiskearter nævnt i denne onlineguide til lystfiskeri ved Sangstrup Klint. Der er tale om en fortræffelig helgardering.

Du kan også læse om flere fangstmetoder til både makrel og hornfisk her: Sådan fanger man hornfisk… og Sådan fanger man makrel…

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri ved Sangstrup Klint.

Jari – Lystfiskeri Danmark


Book overnatning på Gjerrild Vandrerhjem og Guesthouse her: Overnatning på Djursland…