Pilekrogen

Pilekrogen ved Svendborg Sund er et godt sted til havørredfiskeri.

Pilekrogen – lystfiskeri

Pilekrogen er at finde få minutters fiskeri fra Svendborg Sund Camping. Fiskepladsen ligger i forlængelse af strækningen foran campingpladsen. Se Svendborg Sund Campingstrækningen…

Her er tale om en lille vig hvor havørrederne kan fanges året rundt. Selv i vintersæsonen når vandet er koldest er havørrederne ofte i “hugget” her.

Man kan affiske denne lille og lækre fiskeplads fra land, men under lavvandede timer, dage eller uger, kan det betale sig at vade ud for at kunne affiske de lidt dybere render, hvor havørrederne i såfald ofte er at finde.

Brug især din fisketid på at affiske over det store, mørke område på pladsen, som er at finde oppe mod skoven på modsatte side. I lavvande kan man gå på den lysere bund i det lavere vand og affiske helt ude fra hvor det dybere, mørkere område begynder og helt ind til hvor det slutter og omvendt. Få et visuelt indblik her: Området…

Vand og bundforhold

Gennemsnitsdybden er ca. 70 cm. på pladsen. I midten af fiskepladsen/vigen er den dybere rende, som løber tæt under land langs sivene på sydsiden. Nordsiden er et lavvandet område med mindre stenrev og sporadiske vandplanter. Bunden skifter imellem lysere sand og mørkere jord/sandbund.

De mange huller som også hist og her, giver gode gemmesteder/opholdsteder for byttedyr og fisk og derfor også udmærkede jagtmarker for havørrederne.

Årstider – fiskearter ved Pilekrogen

Havørred: Året rundt.

Hornfisk: Fra ca. midten af april og 3-4 måneder frem. Nogle år starter sæsonen i maj.

Ål: Sommersæsonen.

Fangstmetoder:

Havørred: Pladsen egner sig både til spinnefiskeri og fluefiskeri. Da der er tale om et stort lavvandsområde, kan man vade ret langt ud langs det meste af strækningen. Spinnefiskeren kan både have held med bombarda og flue, fjordrejer, regnorm og børsteorm. Blink og kystwoblere er også effektive.

Ved Pilekrogen kan havørrederne både fanges langt ude og helt inde tæt under land. Store blink som Jarisen er effetkive på pladsen, da der ofte er både børsteorm og tobis i området. Om havørrederne vil have store eller små agn, skal man dog finde ud af på dagen ved at prøve sig frem.

Alle farver kan bruges året rundt på denne plads. Har man disse farver/farvekombinationer med sig, går man sjældent forgæves:
Hvid/grøn, brun/hvid, lyserød/hvid, sølv eller rå, gul/brun/hvid, kobber, hvid/guld og sort/rød.

Fluer: Børsteorm, grå, lyserød eller brun rejeflue, tobisstreamere.

Hornfisk: Brug de samme agn som til havørredern på plads. Så er du helgarderet. En prop og et stykke eller en strimmel sild, tobis eller brisling er dog både sjovt at fiske med og effektivt på pladsen.

Ål: Lystfiskeri efter ål om aftenen og om natten kan være ret givende ved Pilekrogen. Brug almindelige regnorm, fjorderejer eller børsteorm. Man kan enten bruge en prop med et knæklys når mørket falder på, eller et almindeligt forfang og f.eks. en klokke på stangen, så huggene kan høres.

God fornøjelse med dit lystfiskeri ved Pilekrogen.

Jari – Lystfiskeri Danmark.


Book evt. en fiskeguide når du er på campingferie. Læs mere her: Find fiskeguide hos Seatroutguide…