Overnatning og kystfiskeri

Overnatning og kystfiskeri i Danmark.

Overnatning og kystfiskeri – 4 spændende muligheder

Overnatning og kystfiskeri i Danmark hænger for mange sammen. En del af Danmarks kystfiskere vil gerne bruge mere tid på nye områder og fiskepladser. Derfor er muligheder for overnatning ofte en del af planlægningen.

Her under kan du læse om 4 gode overnatningsmuligheder, som jeg besøger hvert år når arbejdet med at beskrive fiskepladser i Danmark skal udføres.

/Jari – Lystfiskeri Danmark


Overnatning og kystfiskeri – Bornholm

Bornholm er et af de bedste steder i landet, når man vil fiske efter havørreder i saltvand. Kystfiskeriet på øen er lig med en forholdsvis stor gennemsnitsstørrelse på ørrederne. Det især om efteråret, vinteren og om foråret. I sommersæsonen kan der også være store fisk, men generelt fanger man flere af de mindre om sommeren.

Man kan på sin vis sige, at Bornholm rummer de fleste former for kyster. Her er tale om kyststrækninger bestående af sten, som det ofte ses på eksempelvis Djursland og Stevns m.fl. – samt sandstrande og kyster, som måske minder mest af alt om Vestsjælland eller det nordligste Nordjylland. Det der skiller sig ud er klippekysten. Her føler man ikke længere man fisker i Danmark, men snarere i Norge eller Sverige. I det sidstnævnte tilfælde, er det jo også lige før det er det man gør.

Klippekysten er unik, fiskerig og ikke så besøgt af mange kystfiskere, som resten af øen er det. Der er måske 2-3 undtagelser, når det kommer til klippepladser.

Læs om kystfiskeri på Bornholm, se videoer, fangster og bliv meget klogere på mulighederne på denne side: kystfiskeri på Bornholm…

På Bornholm er en del fredningsbælter man skal tage hensyn til. Dog er mange af dem halvårs-fredninger, samt særfredninger (kortere perioder). Læs mere om dem her: Fredningsbælter…

Overnatning på Bornholm

Sandkaas Familiecamping er perfekt placeret, når den bornholmske havørred skal fanges.

Hytterne og campingpladsen er placeret i den nordøstlige del, tæt på flere af de bedste fiskepladser på øen.
Service er ikke en mangelvare på denne campingplads.

Man kan leje hytter på pladsen året rundt. Der er flere størrelser og typer at vælge imellem.

Se deres hjemmeside her, samt hyttepriser: Sandkaas Familiecamping…

Kystfiskeri fra de bornholmske kyststrækninger

Har man først set og oplevet hvad man kan fange på denne fantastiske ø, er det svært ikke at tage tilbage, jævnligt.

Der er mange store fisk og kender man lidt til kystfiskeri efter havørreder i forvejen, er der ofte ikke lang vej til den næste havørred. Nogle dage kan man rende ind i 5-10 fisk over 60 og 65 cm. nogle langt større. (Pr. mand eller kvinde)

Benyt de tips der er at finde inde på hjemmesiden lystfiskeribornholm.dk, de pladser der er delt og se om du ikke får et par store havørreder på land.


Overnatning og lystfiskeri – Haderslev Fjord

Haderslev Fjord er en af de bedste fjorde i Sønderjylland til fangst af havørred. Denne 15 km. lange, men smalle fjord, løber ud i Lillebælt. Selv udmundingen er forholdsvis smal. Det betyder bl.a. at udskiftningen af vand i den inderste del af fjorden, ikke er en hyppig begivenhed.

Om sommeren resulterer den manglende udskiftning af fjordvandet, ofte iltsvind i den inderste del. Efteråret, vinteren og foråret igennem, kan der fanges havørreder i hele fjorden, men grundet de førnævnte forhold og resultater deraf, er det de fleste år, kun den yderste del af fjorden havørrederne kan fanges om sommeren.

Læs mere om Haderslev Fjord og fiskeri efter havørred deri i dette link: Siden om fjorden…

Overnat i hytte ved Haderslev Fjord

Gammelbro Camping er perfekt placeret i forhold til fjordens sydlige fiskepladser. Campingpladsen, som ligger i Årøsund, har mange hytter i forskellige størrelser og det tager kun 5 minutter før man står ved fjorden, uanset hyttevalg.

I 2019 blev Gammelbro Camping kåret som Danmarks bedste campingplads og har i øvrigt vundet flere priser siden.

Pladsen ligger desuden helt ud til Lillebælt, hvor man også kan fange havgående ørreder. Endda lige ude foran pladsen. Det tager et halvt minut at gå til vandet fra hytterne tættest på vandet.

Gammelbro Camping har åbent året rundt, hvilket er perfekt for lystfiskere, da ydersæsonen klart er at foretrække, som tidligere nævnt, når Haderslev Fjord skal besøges.

Se deres hjemmeside her, samt hyttepriser: Gammelbro Camping…

Lystfiskeri i fjorden

Uanset om man fisker efter den blanke havørred eller fjordørreden med den gyldenbrune bug, er det nødvendigt at bruge waders. Det gælder i størstedelen af fjorden.

Haderslev Fjord har flere steder fredningsbælter, som man med fordel kan sætte sig ind i. Både for at overholde loven og undgå en stor bøde, men også for at give de havørreder, som er på vej op i åerne for at gyde, en fair chance. Læs mere om fredningsbælterne på denne hjemmeside: Klik her…

Når det kommer til valg af agn, er der nogle gode bud på både fluer og blink inde på siden haderslevfjord.dk.


Overnatning og kyst- samt fjordfiskeri – Hindsholm

Hindsholm på Nordfyn er et absolut mekka, når det kommer til kystfiskeri og fjordfiskeri efter den populære havørred. Hvert år fanges der deciderede drømmefisk – kæmper – på denne del af Fyn.

Odense Fjord, Storebælt og Kattegat er alle vande, som er at finde i området. Fiskepladserne er mange og havørrederne kan fanges året rundt.

Odense Fjord har både fredningsbælter som gælder hele året, men også særfredninger. Læs mere om dem her: Fredningsbælter…

Både kystpladserne i Kattegat og langs Storebælts bredder, er kendt for store blanke havørreder. De kan fanges året rundt, men foråret kan nogle år være topsæson for de såkaldte overspringere… Efteråret har også sine gode perioder, sommeren og vinteren ligeså.

Naturen er intet mindre end spektakulær de fleste steder i denne del af Fyn, især oppe omkring Fyns Hoved.

Overnatning på Hindsholm

Fynshoved Camping er stedet at overnatte på Nordøstfyn. Hytterne og campingpladsen ligger helt ud til Storebælt, 1 km. fra Kattegat og kun 20 minutters kørsel fra Odense Fjord.

Alle de bedste fiskepladser på Hindsholm kan nås indenfor 30 minutter fra denne campingplads.

Man kan leje hytter på pladsen året rundt. Der er flere størrelser og typer at vælge imellem.

Se deres hjemmeside her, samt hyttepriser: Fyns Hoved Camping…

Fjord- og kystfiskeriet i området

Uanset om man er til den åbne kyst eller til lystfiskeri i fjorden, så er der et enormt antal af lækre fiskepladser at finde. Gabet eksempelvis, ligger ved udmundingen af Odense Fjord, og er en virkelig god fiskeplads, når de store havørreder skal fanges. Kysten udfor campingpladsen, samt både længere nord- og sydpå derfra, er også en af de mange muligheder der forelægger.

Læs meget mere om de lækre fiskemuligheder på halvøen her: Havørredfiskeri i Odense Fjord og omegn…


 Overnatning og kystfiskeri – Sæby og Frederikshavn

Sæby og Frederikshavn er ikke kun et sommerparadis for lystfiskere, men også et for dem der holder af den danske forårs-, efterårs- og vintersæsonen…

Havørrederne er mange langs kysten i den nordøstlige del af Jylland. Fra Sæby og hele vejen op til og med Skagen. Selv fra Grenen kan man fange den allesteds-eksisterende havørred. Dog er der langt imellem ørrederne i den kolde tid. Specielt i den allernordligste del.

I sommerhalvåret, kan man også fange havørrederne langs vestkysten, fra Hirtshals og op til Grenen. Her er det dog en betydelig fordel at kende til fiskepladserne og kriterierne for fangst.

Nogle af de bedste kystpladser til fangst af havørred, er dem der ligger tæt på Sæby og Frederikshavn. En af de bedste er den der af lystfiskere kaldes, guldkysten.

Også Simons Rev i Frederikshavn er et andet godt bud. En helt tredje er Rugholmen, lige nord for Strandby Havn.

Byerne har tilsammen så meget godt lystfiskeri at byde på, at man kunne bruge flere måneder på at opdage nyt og fange fisk. Ikke mindst havørreder.

Hvert år fanges desuden et utal af flotte havørreder fra Sæby Havn.

Læs mere om lystfiskeri i Sæby, Frederikshavn og omegn på denne guide: Lystfiskeri i Frederikshavn og omegn…

Overnatning i Sæby og Frederikshavn

Hedebo Strand Camping ligger nær de bedste havørredpladser i området.

Denne campingplads udlejer hytter i Sæby, tæt på Guldkysten, Sæby Havn og få minutters kørsel fra de andre gode kystpladser til fangst af havørreder.

Pladsen ligger desuden helt ud til Kattegat og egen strand med bølgebrydere, hvorfra og imellem man kan fange havørreder i de sene aftentimer.

Man kan leje hytter i forskellige prislejer på campingpladsen. Alt fra de lidt mere primitive og mindre hytter, op til luksushytter i store størrelser.

På Hedebo Strand Camping er også en større købmand, spisested og minigolf.

Se deres hjemmeside her, samt hyttepriser: Hedebo Strand Camping…

Kystfiskeri i toppen af Danmark

Lystfiskeriet fra Sæby og Frederikshavn er en oplevelse for sig.

Arts-diversiteten er enorm og uhyre spændende, man ved sjældent hvad det hugger. Havbars, makrel, pighvar, hornfisk, torsk, sej, laks, stavsild og ikke mindst havørred. Og her er kun tale om de arter man kan kroge under fiskeri med blink eller en flue for den sags skyld. Ganske imponerende…

God fornøjelse med overnatning og kystfiskeri i Danmark.

Jari – Lystfiskeri Danmark


Læs også om overnatning ved Limfjorden og sundets bedste fiskepladser her: Overnatning ved Limfjorden…