Forårets blanke havørreder…

Forårets blanke havørreder rundt om Als

Forårets blanke havørreder – information

Forårets blanke havørreder kan fanges hele vejen rundt om Als, samt inde i Augustenborg Fjord. “Den blanke sæson”, starter på sin vis i april, især hvis frosten træder langt ind i marts. Jo tidligere varmen og plusgraderne i vandet kommer, jo tidligere kan man starte fiskeriet.

Man kan egentlig ikke sige, at det kun er forårssæsonen der gør sig gældende, når de blanke havørreder skal fanges, men det er ofte den bedste periode/årstid der er bedst. Nogle år strækker perioden sig langt ind i sommersæsonen også…

Mange af de ørreder, som har været oppe i de danske åer og bække for at gyde over vinteren, er i de fleste tilfælde vendt tilbage til det salte vand únder foråret. Fra at have den farverige og smukke gydedragt, har havørreden nu et blankt og sølvfarvet ydre. Også et udseende man kun kan kalde smukt.

Det varmere vand gør forårets blanke havørreder aktive og hugvillige. Ingen sæson er som denne, når det kommer til antal store overspringere og blankfisk rundt om Als og i Augustenborg Fjord.

Forårets havørreder – her kan de fanges

Forårets blanke havørreder kan fanges over alt. I det lave vand, samt i de dybe. Ligeledes kan de fanges hvor der er strøm, samt i stillestående vand.
Der er dog nogle fiskepladser som er bedre end andre. Læs bl.a. om nogle af dem, hvor der er mere stillestående vand, i denne artikel. Havørredlommerne på Als… 

Flere kystpladser fordelt på ydrekysten rundt om Als, byder også på rigtig lækkert og givende havørredfiskeri. Dem kan du også læse mere om her på siden.

Augustenborg Fjords bedste fiskepladser til fangst af forårets blanke havørreder er:

  1. Lufthavnen
  2. Arnkilsøre
  3. Augustenborg Syd
  4. Katholm

Der er ingen tvivl om, at alle fiskepladserne i Augustenborg Fjord er givende om foråret, så man bør prøve hver og én, hvis tiden er til det…

Agnfarver til foråret

Der er flere farvere der kan gøre sig gældende når havørrederne skal fanges om foråret.

Blå/sølv, neongrøn/hvid, sølv/rå, kobber/sort, grøn/sølv, guld/hvid.

Naturligvis er der flere farver og farvekombinationer, som kan være effektive. Det er op til en selv at udforske den del af fiskeriet. De nævnte er de nogenlunde sikre kort.

Jeg håber du får held med forårets blanke havørreder på Als.

/Jari


Læs mere om blanke havørreder i Danmark her: Den store blanke havørred…