Vargårde

Lystfiskeri ved Vargårde Skov. Her ses Jari med en havørred.

Vargårde – lystfiskeri

Vargårde er en smuk og til tider meget givende kystplads. Den kan i perioder bugne af havørreder. Oftest fanger man ørrederne langt ude i modsætning til mange andre kystpladser i Danmark.

Pladsen affiskes af ovenstående grund nemmest med waders og bedst med spinnestangen.

Der er ingen fredningsbælter langs fiskepladsen.

Det tager kun 13 minutter at køre til pladsen fra Grønninghoved Strand Camping

Parkering: Gå ad stien mod vandet…

Vand og bundforhold

Bunden består af en blanding af jord, ler og sand. Der er mindre tangbælter hist og her og nogle få store. Gennemsnitsdybden ligger på ca. 80 cm.

Nogle få store sten er at finde langs pladsen, nogle også ret langt ude. Når der er lavvande kan man vade over 100 meter ud på pladsen.

Årstider – fiskearter ved Vargårde

Havørred: Havørreden kan fanges hele året rundt langs denne plads i Syd- og Sønderjylland. Det kan til tider være svært at pege på én årstid frem for en anden, da hver årstid har virkelig gode perioder.

Hornfisk: Hornfiskene kan fanges fra maj og 3-4 måneder frem.

Makrel: Sensommeren er ofte den bedste tid til fangst af makrel ved Vargårde. Nogle år er fiskeriet dog godt allerede fra starten af juli.

Fangstmetoder

Havørred: Brug blink eller kystwoblere og oftest gerne i hvid, hvid/grøn eller rå/sølv. I perioder med mange kutling og børsteorm er brun/kobber også en fangstgivende farve.

Vad ud i vandet og affisk langt ude via. lange kast. Fra foran huset og 150 meter mod nord er der oftest flest fisk i de lange kast udad.

Hornfisk: Hornfiskene kan fanges med kystwoblere, blink og fluer m.m. langs pladsen. Brug de samme agn som til havørrederne, for på den måde at lave en helgardering.

Makrel: Makrellerne hugger på det samme som havørrederne og hornfiskene. Skrumringsfiskeriet er at foretrække. Nogen gange kan man se makrellerne jage midt på dagen også.


Køb Jarisen og fange havørreder i hele Danmark: Onlinesalg…