Tørvevej – en havørredplads på Vesttåsinge

Lystfiskeri efter havørreder ved Tørvevej på Tåsinge.

Tørvevej – lystfiskeri

Tørvevej ender ved en fremragende kystplads på vestsiden af Tåsinge. Det tager kun 17 minutter at køre til fiskepladsen fra Svendborg Sund Camping.

Pladsens kendetegn er tangbælter, badekar, større sten og et stort lavvandsområde.

Man kan ofte finde havørrederne 1-2 meter fra land i vinterhalvåret. I sommersæsonen kan de være overalt og oftest langt ude i kastet. Alt fra 40 til 150 meter ude.

Man kan under højvande affiske strækningen fra land flere steder fra og have held med det.

Parker her: Parkering ved vandet…

Strækningen mod højre/mod nord er oftest den mest givende.

Vand og bundforhold

Gennemsnitsdybden er ca. 70-80 cm. Blæretang og ålegræs samt alt fra små til nogle få store sten er at finde langs kystpladsen. Et langt badekar er også lang kysten både mod syd og nord.

I lavvande kan man vade meget langt ud flere steder.

Det er sjældent at fiskepladsen grumser til, men det kan ske i længere perioder med kraftig vind fra både vest, syd og nord.

Årstider – fiskearter ved Tørvevej

Havørred: Året rundt.

Hornfisk: Pladsen bugner af hornfisk fra ca. maj og 2-4 måneder frem

Fangstmetoder:

Havørred: Spinnefiskeren kan fange havørreder langs fiskeplads med bombarda og flue samt blink og kystwoblere. Har man blink og kystwoblere med fra 6-12 cm. kommer man langt året rundt. De 9 farver eller favekombinationer man behøver at have med er:
Hvid/lyserød, sort/rød, sølv eller rå, brun/gul/hvid, sølv/grøn, hvid/grøn, sølv/blå, brun/sort, fluorescerende grøn//hvid/alu, hvid.

Fluefiskeren kan opleve godt fiskeri med tobisfluer samt lyserøde og brunlige rejefluer.
Det er rigeligt at fiske med flydeline her. Alt fra klasse 3-6 kan bruges.

Affisk badekarrene langs land før der vades ud. I perioder, især i vinterhalvåret, er der større fisk tæt under land i disse.

Hornfisk: Brug de samme agn som til havørrederne når der fiskes efter hornfisk ved Tørvevej. På den måde helgarderer man sig.

Knæk og bræk.

Jari – Lystfiskeri Danmark.


Bemærk: Om sommeren kan man bruge større blink til havørrederne på denne plads. Ofte er de store havørreder på jagt efter tobis længere ude hvor strømmen har fat. Nogle gange kan de være så langt ude som 150-200 meter fra land. Når det er muligt at vade længere ud i vandet er store tobisblink nummer 1. Læs om den bedste af slagsen her: Jarisen…