Store Økssø

Store Økssø

Store Økssø – lystfiskeri

Store Økssø er en sø for hele familien. Nem at komme til og nem at fiske i.

Dybt inde i Rold Skov ligger en sø med vand så rent, at man næsten kan drikke deraf. I vandoverfladen afspejles alt som står omkring den. Sort som tjære fremstår farven på det ferske vand, som holder på en kæmpe bestand af kulsorte og absolut gudesmukke aborrer.

Det kræver kun statens fisketegn for at fiske i denne sø. Fisketegnet skal købes hvis man er over 18 år og op til pensionisttilværelsen. indtræder.

Køb det her: Fisketegn…

Fabelagtige Store Økssø

Søen giver børn såvel som voksne muligheden for, at fange alle de aborrer de vil. Aborrene er meget mørke, de fleste endda sorte, og er mildt sagt gudesmukke. De røde/orange finner stråler og man kan blive helt betaget af de små fine fisk.
Aborrene bliver ikke store i søen. I stedet sætter de med deres blotte eksistens alene, uden problemer rammen for en god, hyggelig og ikke mindst givtig familieudflugt.

Farven i vandet skyldes et højt indhold af humussyrer. Da det er umuligt for lyset at trænge ned i de dybere vandlag, er Store Økssø fattig på både planteplankton og større vandplanter. Dog findes der flere steder i søen gule åkander.

Da der ikke er meget planteplankton i søen, er der ikke de store mængder af føde. Dette spiller nok også ind i fakta som er, at aborrene stort set alle har samme størrelse. (Tusindebrødre)

Mægtige Rold Skov omkranser søen og som gæst er det en fryd for øjet, at se træernes silhuet i vandspejlet.

Er man glad for at fiske efter aborrer, kan det også gøres i Randers Fjord, som ikke er langt væk fra Store Økssø. Læs mere om det her: Aborrer i Randers Fjord…

Fiskegrej og udstyr til lystfiskeri i søen

For at fange aborrene i Store Økssø, kan man benytte sig af orangefarvede spinnere, woblere, fluer eller blink. Orm går også an. Man behøver ikke længere stænger end fra 5-8 fod for at fiske i søen. Et hjul fra størrelse 1000 og op til 2500 er fint og en fletline i 0.10-12 eller nylon i 0.25 mm. er rigeligt.

Fiskeriet og fiskene i denne sø skal ses og opleves.

God fornøjelse!

/Jari – Lystfiskeri Danmark


Læs mere om en anden rovfisk, gedden, som vi mennesker stadig  har et gammeldags syn på: Gedden og menneskesynet…