Solkærvej

Irena med kæmpeørred fra Solkærvej

Solkærvej – lystfiskeri

Solkærvej ved Haderslev Fjord, er et mekka for havørredfiskere. Med et par waders, en flue- eller spinnestang og den rette viden, går man sjældent forgæves på denne naturskønne plads.

Pladsen ved Solkærvej ligger kun 10 km. fra Gammelbro Camping. Fiskepladsen er i vinterhalvåret meget givtig, både morgen, middag og aften. Om sommeren er der ikke så mange fisk her, dog kan man være heldig at løbe ind i nogle flotte og tykke fjordørreder.

Vand og bundforhold

På pladsen her er der generelt en blød, mørk bund. Det gælder især for indersiden. Når jeg skriver indersiden, er det fordi at pladsen består af en form for runding, “hullet”, som udgør størstedelen af pladsen, og hvor der oftest er fisk. Hvorimod ydersiden, før indhakket til hullet, består af hård bund, med tangbælter, lys sandet bund, muslingebanker og badekar. Denne strækning er især god om morgenen og midt på dagen, hvor “hullet”, er mest givtig henunder aften, og nogle morgener.

Vandet er generelt klart på denne plads i Haderslev Fjord. Dybden i hullet går fra 20 cm. til 1,5 m. men p.g.a. den bløde bund, skal man være meget forsigtig når man vadefisker. På ydersiden fisker man fra ca. 20 cm. til 1 m. Men ved at kaste langt kan man nå ud til sejlrenden.

Årstider – fiskearter ved Solkærvej

Havørred: Forår, efterår og vinter. Mindstemål: 40 cm.

Hornfisk: Fra maj og ca. 2 måneder frem. Intet mindstemål og ingen fredningstider.

Fangstmetoder:

Havørred: Med blink i Haderslev Fjord og på denne plads, går man ofte på sikker grund. Et hvidt blink, et hvidt/grønt blink eller et kobber blink, er de sikreste valg året rundt på ydersiden. På Indersiden er brun/rød, rød/sort og brun/gul/hvid rigtig gode favekominationer.
Brug f.eks. Jarisen, Zerling, Baronessen eller Long Shot. Køb dem her: Neptun Fiskegrej…

Fluefiskeren kan gøre gode fangster med “Pattegrisen”, “Kobberbassen”, “Brenda” eller “Alive Rejen”.
Også fiskeri med bombarda-flåd er effektivt. Brug de ovennævnte fluer til dette fiskeri.

I sommerhalvåret spreder havørrederne sig over flere dele af fjorden. Mange trækker ud af fjorden, mens nogle ørreder bliver i fjorden året rundt og kaldes af den grund for fjordørreder. De kan typisk kendes på et gyldent skær omkring bugen, samt mere markante/større sorte prikker/pletter på siden.

Hornfisk: Fra maj måned og frem til ca. august, er den velsmagende hornfisk også trukket ind i Haderslev Fjord. Men her på Solkærvej, er den for det meste kun at finde på ydersiden af hullet.
Der er mange måder at fange hornfisken på, og hvis man ikke kan nøjes med at bruge de allerede nævnte agn til havørredfiskeriet i fjorden, som også fungerer ganske glimrende til hornfiskene, kan man tage sit barn i hånden og traske ned mod pladsen med en prop og nogle sildestykker. En enkeltkrog sættes i sildestykket og der kastes ud med stor chance for succes.

Der er utallige gode fiskepladser i Haderslev Fjord og masser af havørreder, man kunne fristes til at påstå, at uanset hvilken strækning man måtte have lyst til at fiske, er der chance for fangst af en eller flere havørreder.

Grej og udstyr:

Til fiskeriet ved Solkærvej – Haderslev Fjord, kan man bruge fiskestænger fra 6-9 fod. alt over er for voldsomt og ganske unødvendigt. Kastevægt: Alt fra 7 gram op til 30 gram. Ikke kraftigere. Stivhed i stangen: blød/mellem/allround. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Brug enten 0.12-0.15 flet eller fireline – eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.

Obs.: Sørg altid for at have “nok” line på hjulet, fyldt op, næsten helt ud til spolekanten. Dette gør at der er mindre modstand, fra netop spolekanten, når der kastes ud. At have meget line på hjulet giver længere kast, logisk set.

Læs meget mere om Haderslev Fjord her: Lystfiskeri Haderslev Fjord…

Knæk og bræk ved Solkærvej ved Haderslev Fjord.

Jari