Nordbornholm

Kystpladser på Nordbornholm

Nordbornholm – kystpladser

Nordbornholm er der hvor man finder den korteste kyststrækning på Bornholm. Med lidt god vilje kan man sige, at nordkysten starter fra Hammershus Slotsruin og stenstranden umiddelbart syd for og om til Den lille havn i Allinge.

Fiskepladserne byder på glimrende kystfiskeri året rundt. Nogle af dem er dog bedre under nogle årstider end andre.

Under hver fiskeplads vises, hvor der kan parkeres tættest på.

Det er vigtigt at sikre sig hvor fredningsbælterne er, i forhold til hver fiskeplads langs kysten på Nordbornholm. Det kan gøres via. dette link: Fredningsbælter i Danmark…

Fiskepladserne går fra nordvest og derfra i den rækkefølge de er placeret efter hinanden mod nord, nordøst, øst og sydøst.

Overnat centralt i forhold til alle fiskepladserne på Nordbornholm her: Sandkaas Familiecamping…

Hammershus Stenstrand

Stenstranden er ca. 300 meter lang og kan gås til via. stien på sydvestsiden af Hammershus. Her er tale om en flot gåtur, som varer ca. 10-15 minutter hver vej. Stranden ligger lige syd for Den Våde Ovn. Man kan fange havørreder på denne kystplads, ofte uanset vind og vejr, men ikke uanset årstid.

Bedste årstider: Forår, sommer og efterår.
Bedste forhold – vand: Alle vandstande. (Klart vand).
Bedste forhold – vind: Sydvendt vind uanset styrke, østenvind på max 4 m/s. Og vestenvind op til maksimum 6 m/s. Mild nordenvind på max. 4 sekundmeter.

Pladsen fisker både godt i overskyet og solrigt vejr.

Parkering: Ved Hammershus…
Bemærk: Betalingsparkering i højsæsonen.


Hammerhavn

Efter Hammershus kommer en nedkørsel til Hammerhavn. En glimrende havn til kystfiskeri og havnefiskeri på Bornholm. Man kan fange havørreder og fladfisk inde i havnen samt udenfor, hvor der både er stenkyst, klipper og en del sandbund med tangbælter. Kysten og havnen er nem at komme til. Man kan køre helt ned til vandet.

Bedste årstider: Vinter, forår, sommer og efterår. Milde vintre byder til tider på rigtig godt morgen- og aftenfiskeri efter havørrederne inde i havnen. Det samme gør sig ofte også gældende om sommeren. Man kan fange havørreder i og omrking havnen, uanset tidspunkt om foråret og om efteråret.
Bedste forhold – vand: Alle vandstande. (Klart vand).
Bedste forhold – vind: Alle vindretninger. Under kraftig vestenvind i længere perioder, samler der sig en del tang inde i og udenfor havnen. Vandet bliver også særdeles grumset.

Pladsen fisker både godt i overskyet og solrigt vejr.

Parkering: Ved Hammerhavn…
Bemærk: Man kan også parkere ude langs kysten.


Hammeren – Hammer Odde/Hammerknude

Det næste sted man kan fiske på Nordbornholm, starter 300 meter nord for Hammeren Fyr. Her består fiskepladsen af både stenstrand, klippekyst og små vige med græsplateauer imellem. Hammeren rundt… Man kan gå ad en sti ned til fiskepladsen, som på alle måder er natursmuk og storslået. Stien er markeret i dette link og der parkeres ca. 100 meter før starten af stien, ved vejen op mod Hammeren Fyr. Klik her: Hammeren…
Her kan fanges havørreder fra ende til anden…

Bedste årstider: Forår, sommer og efterår. Milde vintre byder til tider på udmærket fiskeri inde i de små vige.
Bedste forhold – vand: Alle vandstande. (Klart vand).
Bedste forhold – vind: Kraftig vestenvind og kraftig nordenvind giver generelt for store bølger, så alt under 6 m/s fra de to retninger. Alle vindretninger er generelt gode for fiskeriet på pladsen, hvis de holder sig fra 6 m/s og ned.

Pladsen fisker både godt i overskyet og solrigt vejr.

Parkering: 100 meter øst for stien ned til vandet…


Sandvig Strand

Sandvig Strand er næste fiskeplads og her kan man både vadefiske over sandet, stå fra klipper, samt fiske inde ved og fra Sandvig Havn. Denne fiskeplads til kystfiskeri på Bornholm er let tilgængelig, uanset hvor man måtte ønske at starte. Man kan starte hvor Hammeren på sin vis slutter eller man kan starte inde ved Sandvig Havn. Her kan fanges havørreder året rundt.

Bedste årstider: Vinter, forår, sommer og efterår.
Bedste forhold – vand: Alle vandstande. (Klart vand).
Bedste forhold – vind: Kraftig vind fra øst eller nord kan besværliggøre fiskeri på pladsen. Maksimum 6 m/s fra de to retninger er at foretrække. Sydvendt vind op til 10 m/s og vestenvind op til max. 8 m/s. Alt under er bedst.

Pladsen fisker både godt i overskyet og solrigt vejr.

Parkering:  Ved Sandvig Strand…

Parkering: Ved Sandvig Havn…


Strandvejens Kystplads

Fiskepladsen lige efter Sandvig Havn er en af de bedre. Klipper danner rammerne for pladsen og danner i øvrigt et par givende vige. Denne fiskeplads er også nem at komme til og egner sig godt til kystfiskeri efter havørreder fra klipperne. Man kan enten parkere ved Sandvig Havn eller lige foran den bedste vig på fiskepladsen.

Bedste årstider: Forår og efterår. Milde vintre byder til tider på udmærket fiskeri inde i de to vige.
Bedste forhold – vand: Alle vandstande. (Klart vand).
Bedste forhold – vind: Sydvendt vind uanset styrke, østenvind op til 8 m/s og vestenvind op til 8-10 m/s. Alt under er bedst.

Pladsen fisker både godt i overskyet og solrigt vejr.

Parkering: Ved kystpladsen…


Domen

Klipperne fortsætter mod øst og næste fiskeplads. Dette er også en af de bedre kystpladser på Nordbornholm og også den sidste. Man kan fiske fra klipperne hele vejen hertil, men husk altid at være opmærksom på fredningsbælterne, uanset hvor på øen man er. Domen er navnet på den sidste fiskeplads. En lille hyggelig strækningen langs klippekysten med en lille havn, Den lille havn i Allinge. Fiskepladsen egner sig til et hurtigt stop og 30 minutters fiskeri eller mindre. Men der er havørreder.

Bedste årstider: Forår og efterår – før fredningen starter og efter den slutter. Sommerfiskeriet er ikke godt her.
Bedste forhold – vand: Alle vandstande. (Klart vand).
Bedste forhold – vind: Mild nordenvind og østenvind under 6 m/s. Sydvendt vind under 8 sekundmeter, samt vestenvind under 9 m/s.

Pladsen fisker både godt i overskyet og solrigt vejr.

Parkering: Ved Domen…

Rigtig god fornøjelse med dit kystfiskeri på Nordbornholm.

/Jari


Læs om kystfiskeri i Danmark her: Kystfiskeri…