Nekselø Bugt

Kystfiskeri og lystfiskeri i Nekselø Bugt.

Nekselø Bugt – lystfiskeri

Nekselø Bugt er fuld af gode kystpladser til fangst af havørreder. De mest kendte ligger langs Vindekilde Strandvej på østsiden. Men der er også flere gode på både syd- og vestsiden. Øen Nekselø udfor Havnsø er ingen undtagelse.

Læs mere om øen her: Nekselø…

Havnsø Havn som på sin viss er den centrale del af bugten, byder på mulighed for overnatning, barer, fiskerestaurant og købmand m.m.

Se havnens fiskerstaurant her: Havnsø Fisk…

Kystpladserne – øst

Vindekilde Strandvej 1

Her fiskes nogle hundrede meter mod syd, indtil badekarrene og tangbælterne længere ude ophører. Pladsen strækker sig også i en noget længere retning mod nord. Ca. 1 km. Hver spids/pynt og hver bue imellem kan holde på havørreder. Derfor opfordrer jeg til at affiske hver en meter. Også de meter som ser kedelige og sandede ud. Husk også lange kast udad.
Egner sig både til flue- og spinnefiskeri.

Parker her: Parkering…

Vindekilde Strandvej 2

Her fiskes mod nord indtil tangbælter og badekar ophører. Fiskeriet opvejer ofte for de glatte sten langs strækningen. Her er ofte store havørreder. Egner sig både til flue- og spinnefiskeri.

Parker her: Parkering…
Hold så fri af vejen som muligt. Gå mod syd nogle få meter og find stien til vandet og derfra affisk mod nord.

De to ovenenævnte kystpladser/fiskepladser i Nekselø Bugt er gode året rundt, men bedst forår, vinter og efterår. Om sommeren kan morgen og aftenfiskeriet være forrygende, samt dage med regn og mørke skyer.

Ordrup Næs – inderside og yderside

Næsset er meget påvrikelig af vind. Især når der er løse tangdele i vandet. Men når vinden står rigtigt, når den er mild, holder jeg af at gå derude. Man har hele tiden fornemmelsen af, at en stor havørred er på vej.

Jeg fisker gerne hele Ordrup Næs rundt og kan anbefale at gøre det for at få succes lidt oftere. Pladsen er god hele året rundt og egner sig både til flue- og spinnefiskeri.

Parker her: Parkering…

Nekselø Bugt Kystpladserne – syd

Starreklinte/Teglværksvej/Glænø

Fisk mod øst og væk fra halvårsfredningsbæltet ved Egemarkeløbet. Skriv evt. Havnsø i søgefeltet for at finde det: Fredningsbælter…

Affisk hele området, også det lave vand på indersiden af stensætningen, samt hvert et tangbælte og plet. Affisk også gerne langs tang og sten tæt under land.

Bedst i vinterhalvåret. En rigtig grønlænderplads.

Denne plads egner sig til både flue- og spinnefiskeri.

Parker her: Parkering…
Obs. Parker gerne helt fri af vejen hvor der er plads i rabatten og hvor andre i forvejen har parkeret. Det ses tydeligt.

Havnsø – vest

Affisk allerede fra foran parkeringspladsen op ad havnen/fiskerestauranten og vinterbadestedet. Derfra fiskes der mod vest. Der er ofter en del grønlændere tæt på havnen, men jo længere man kommer mod stenene og skydeområdet er der til tider større fisk at finde. Både i det lave og i det lidt dybere vand. Her er generelt tale om et lavvandsområde.

Spinnefiskeriet er at foretrække. Men når de store skal findes imellem stenene, er fluefiskeriet helt med.

Der er fisk på pladsen året rundt.

Parker her: Parkering…

Kystpladserne – vest

Alleshave

Denne fiskeplads skal med på listen, da den er god fra ende til anden. I nyere tid er der dog kommet en del strengetang i den indre del. Derfor er den ydre del at foretrække i sommerhalvåret. I den kolde tid er der ofte en del fisk langs hele strækningen. Også imellem sten og planter tæt under land. Der er mange render og badekar langs fiskepladsen/kystpladsen.

Egner sig både til spinnefiskeri og fluefiskeri.

God fornøjelse med Nekselø Bugt

Jari – Lystfiskeri Danmark


Se hvor du kan overnatte i Nekselø Bugt her: Hytter på Vesterlyng Camping…