Mosevej Fiskeplads – Louns Bredning

Mosevej Fiskeplads nær Hjarbæk Fjord Camping.

Mosevej Fiskeplads – lystfiskeri

Mosevej Fiskeplads er en af de bedste i Limfjorden i vinterhalvåret. Det med henblik på havørredfiskeri. Udover at holde mange stimer af grønlændere, specielt efterår og vinter, så er der ofte også en del store havørreder langs fiskepladsen.

Man kan parkere 200 meter fra pladsen og en den kan både affiskes fra land samt affiskes vadende i waders.

Mosevej Fiskeplads egner sig desuden både til fluefiskeri og spinnefiskeri. Under alm. vandstand og høj vandstand skal man blive på land og fiske derfra. Det giver ganske simpelt flere fisk…

Vand og bundforhold

Flere tangbælter, mindre stenrev, blandet sand- og småstensbund samt mudderbund med sporadiske tangpletter og badekar, er at finde langs strækningen. En ø og en dyb vig er også nogle af grundene til de mange havørreders tilstedeværelse.

De store sten langs strækningen tiltrækker også havørrederne, da havørredernes byttedyr og fisk også finder skjul sådanne steder.

Årstider – fiskearter ved Mosevej Fiskeplads

Man kan fange havørreder og hornfisk fra denne fiskeplads i Louns Bredning.

Havørred: Havørrederne er i Limfjorden året rundt. Vinterhalvåret er klart at foretrække på denne fiskeplads.
Mindstemål: 40 cm.

Hornfisk: Hornfisken kan fanges fra starten af maj og ca. 4 måneder frem. Ingen fredningstider og intet mindstemål.

Fangstmetoder:

Et utal af fiskemetoder og agn er egnede til lystfiskeri efter havørreder. På denne fiskeplads kan man bruge de fleste.

Havørred: Der er ingen tvivl om at spinnefiskeren skal vælge sine agn med omhu. Her er tale om en særdeles lavvandet fiskeplads. D.v.s. at blinkene skal kunne fiskes med over lavt vand og kystwoblerne ligeså. Af egneden blink kan nævnes: Zerling, Jarisen, Silling og Baronessen.
Kystwoblerne kunne være Panzerfish Tobis, Towub, Sandy Inline og Salty m.fl.
Brug hvid/lyserød, rød/sort, brun/hvid m.fl. I forårssæsonen bliver sølv/rå rigtig godt. Men hvornår skiftet kommer, skal man finde ud af når man står på Mosevej Fiskeplads.

Fluefiskeren skal bruge flydeline. Fluer i brun, rød/sort og lyserød er at foretrække. De behøver ikke ligne noget som helst bare de er aflange.

Hornfisk: Hornfiskene er overalt i området i sæsonen, de er også forholdsvis nemme at fange. Og går helt ind på meget lavt vand. Man kan ved brugen af en simpel prop, en enkelkrog eller en 3-krog og et bly, fange hornfisk. Et sildestykke eller end skalreje sættes på krogen, gerne et stykke fra sølvsiden af silden og derefter kastes der ud. Proppen “løber afsted” eller forsvinder under vandet når der er bid. Når der er bid, gives der modhug så krogen sætter sig ordentligt. Hornfiskene kan dog til tider være svære at kroge, grundet deres lange hårde næb. Giv dem derfor gerne lidt til til at få maddingen/silden eller skalrejen, helt ind i munden, som er blødere.

Blink i alle former og farver er også ganske effektive til hornfiskene, samt diverse rejefluer, tanglopper og fiskeimitationer.

Til fiskeriet ved Limfjorden ved Mosevej Fiskeplads, kan man bruge fiskestænger fra 6-9 fod. alt over er for voldsomt og ganske unødvendigt. Kastevægt: Alt fra 7 gram op til 30 gram. Ikke kraftigere. Stivhed i stangen: mellem/allround. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Brug enten 0.15 flet eller fireline – eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.
Når der fiskes med bombarda-flåd, er det en fordel at bruge stænger på mellem 10 og 12 fod. Forfang: Ca. 2-2,5 m.

Obs.: Sørg altid for at have “nok” line på hjulet, fyldt op, næsten helt ud til spolekanten. Dette gør at der er mindre modstand, fra netop spolekanten, når der kastes ud. At have meget line på hjulet giver længere kast, logisk set.

Parker her og fisk mod nord og nordvest: Parkering…

Knæk og bræk ved denne fiskeplads tæt på Hjarbæk Fjord Camping

Jari


Læs mere om havørredfiskeri, samt flere gode fiskepladser i Louns Bredning og Skive Fjord her: Lystfiskeri i Limfjorden…


Se en fiskevideo fra fiskepladsen her: