Makrelfiskeri med prop og agnfisk

Makrelfiskeri med prop og agnfisk

Makrelfiskeri med prop og agnfisk er effektivt og let at udføre. Makrellen er en rovfisk og jager hovedsageligt brisling og mindre fisk i de danske farvande, når den ankommer om sommeren. Også småsild og tobis står på menuen hos denne eksplosive og fremragende jæger…

Trods det perfekte jagtinstinkt, kan man også fange makrel under statisk lystfiskeri. Lystfiskeri hvor man ikke fisker aktivt med et blink, kystwobler eller flue etc. Et sildestykke på en enkelt- eller trekrog og en prop, er tæt på alt der skal til. Man kaster ud og afventer hug. Denne form for fiskeri er afslappende og selv de mindste kan være med…

En fiskestang alt fra 5-9 fod, et hjul fra str. 1000-2500 og en linetykkelse på 0.28 mm. nylon eller fletline på 0.10 mm, så kan fiskeriet begynde.

Hvor kan makrelfiskeri med prop og agnfisk foregå?

Svaret er på sin vis enkelt. Alle steder hvor der er makrel…

I og fra havne – fra kaj og mole. Fra stranden, langs kysten, fra bølgebrydere, fra båd, i fjorde, på havet m.m.

Mange steder i landet kan man købe sild til fiskeriet og nogle steder også tobis. Flere steder i landet er der en del sild i havnene fra marts/april måned. Dem kan man selv fange og fryse ned til senere brug.

Læs mere om det her: Sildefiskeri…

Makrellen er multianvendelig

Man kan bruge makrel til mange ting. Også makrellen selv kan bruges som agnfisk. Halve eller hele makrel til gedder, samt makrelstykker til fladfisk, torsk og sej og endda de store pighvar.

Som spisefisk er den yderst delikat. Endnu mere hvis den spises samme dag, som den er fanget. Det kunne være varmrøget, grillet, stegt m.m.

Hold altid den friskfangede makrel afkølet. Hav f.eks. en køleboks med til vandet.

Se lækre fiskeopskrifter med makrel i dette link: Makrelopskrifter…

Må du have held med dit makrelfiskeri med prop og agnfisk.

/Jari


Fang også makrel med blink. Læs mere her…