Lystfiskeri – flere og flere muligheder…

Lystfiskeri i Danmark

Lystfiskeri – info

Lystfiskeri i Danmark har alle dage budt på en enorm og bred vifte af muligheder. Trods de mange skriverier om iltsvind, forurening og overfiskeri, som skam er den rene alvor og en realitet, kommer der flere og flere nye muligheder til…

I fiskesøerne rundt om i landet, kan man i dag fange stør over 60-100 kg. Havbarsen, som der for 20 år tilbage var et fåtal af, kan ses langs den jyske vestkyst i enorme stimer om sommeren. Den enorme blåfinnede tun og helleflynderen fanges hyppigere og hyppigere fra båd i danske farvande og en pighvarre fanget med stang, er blevet hverdagskost.

Desuden er de danske vestvendte åer, nogle af nordens bedste, når det kommer til fangst af store laks.

Mulighederne bliver flere af mange grunde. Vi passer bedre og bedre på naturen, i de fleste tilfælde. Vi fører vandløb tilbage i deres naturlige leje og vi sørger for at frede fisk, som fredes skal, før det er for sent, i de de fleste tilfælde. De nævnte faktorer udgør kun en brøkdel, af det arbejde der udføres i Danmark, for at redde det der reddes kan…

Læs meget mere om vandmiljø her: Natur og vand…

Også nybyggerier kan være med til at øge fangstmulighederne. Flere steder i landet laver man havneudvidelser, hvor der også er tænkt i bobbyen, lystfiskeri. Fiskeplateauer, stenmoler og kaje tiltænkes lystfiskere i højere og højere grad, trods det økonomiske og forretningsmæssige aspekt, der ellers ligger til grund for udvidelserne.

Lystfiskeri i Danmark – alle kan være med

Langt flere end tidligere dyrker lystfiskeri i Danmark. Hobbyen giver mad på bordet, samvær, ro i sindet og spænding. Lystfiskeriet er også en måde at udforske de steder i landet, man ellers ikke ville besøge.

Siden marts 2013, har jeg rejst rundt i Danmark uafbrudt for at finde fiskemuligheder. Og jeg må sagligt konstatere, at vores land kan mere end noget andet land lystfiskermæssigt, set ud fra størrelsen, end noget andet land i verden… Det er fakta.

Vores ferskvandsfiskeri og saltvandsfiskeri kombineret, er ude af proportioner. Det især når det kommer til det utal af muligheder for fangst af forskellige fiskearter, antal forskellige fiskevande og den generelle fiskerigdom der er. Det er ganske enkelt imponerende.

Vores natur er tilmed utrolig lækker og varieret, trods det, at vi ikke har bjerge m.m.

Danmark er rent lystfiskerparadis.

En finurlig hobby med mange grene

Der er mange former for lystfiskeri i Danmark og derfor også mange forskellige lystfiskere. Nogle fisker for sjov, for hyggen, nogle for maden, andre for at kunne få nogle skulderklap på nettet, når de sætter en fangst op o.s.v.
Der er også lystfiskere som søger sammenhold og fællesskab i hobbyen. Eksempelvis via. grupper på sociale medier, i foreninger eller som en klub, i konkurrence med andre. Nogle ser hobbyen som en sportsgren, andre ser den som en mulig levevej.
Lystfiskeri kan også være alt andet end lystfiskeri. Fiskeuniverset kan have fanget samlere, som godt kan lide at købe fiskegrej, hjul og fiskestænger etc. – uden at have interesse i at bruge det.

Lystfiskeri er hvad man gør det til…

Mange fiskearter kræver særskilte fiskestænger, hjul, liner og endegrej. Skal man fiske efter stør i Danmark, kræver søerne der tilbyder muligheden for denne form for fiskeri, kraftige stænger, line og hjul m.m.

Fisker man i de vestvendte åer efter laks, må man ikke bruge kroge med modhager. Man kan dyrke fluefiskeri og spinnefiskeri. Man kan oven i købet i dag, købe elektroniske dingenoter, som giver lyd fra sig når fiskene bider. Droner til at flyve ud for at se hvor fiskene er og små både, som kan sejle forfoder ud, for at samle fisk i et bestemt område. Alt sammen metoder der bruges af nogen af landets lystfiskere i dag.

Selvom der er mange nye ting man kan tilføje sin hobby og sit fiskeri, så virker alt det gamle stadig. En tur med en prop og orm til den lokale sø eller å. Et forfang og sandorm til fiskeriet langs stranden eller fra havnen, er stadig og vil altid være eksisterende fiskehit. Mulighederne er tæt på uendelige…

Nogle fisk er nemme at fange, andre kræver viden og hårdt arbejde før fangsten er i hus. Noget lystfiskeri i Danmark er velegnet til børn, andet ikke.

På denne side om lystfiskeri i Danmark, kommer jeg ind på alle mulighederne i landet. Hvordan, hvorhenne, hvornår og hvad med. Informationerne har jeg selv hentet ved vandet og har brugt alle mine penge og al min tid på det siden marts 2013.

Mit mål er, at du fremover også kan fange fisk.

God fornøjelse med siden og dit lystfiskeri i Danmark

/Jari


Der er dog andre sider af lystfiskeri, som man bør læse mere om. Læs for eks. mere i denne artiklel: Hvem sagde lystfiskeri?