Kystpladser på Bornholm – top 10

Kystpladser på Bornholm - top 10

Kystpladser på Bornholm – top 10 info

Kystpladser på Bornholm – top 10, er en liste baseret ud fra flere faktorer. Blandt andet er der tale om fangstmuligheder året rundt, den omkringliggende natur og chancen for storørreden. Også stabiliteten af fiskepladsen fangstmæssigt, uanset vind og vejr, er inkluderet i vurderingen og erfaringerne bag fiskepladserne nævnt her.

Hasle Nord

Hasle Nord er en meget stenet kystplads. De fleste der ligger under vand er særdeles glatte. En del store sten er også at finde langs kysten, både på land og i vandet. Blæretangsbuske er langs hele fiskepladsen, ude og inde.

Topsæsonerne for fiskepladsen er efterår, vinter og forår. Der kan også være havørreder om sommeren under aften- og nattetimerne.

Det er sjældent i topsæsonerne, at der ikke er fisk her. Både store, mindre og små havørreder. Oftest fanger man dog fisk over mindstemålet.

Kystpladsen egner sig både til spinnefiskeri og fluefiskeri. Man får dog langt flest og langt større med kystwoblere og blink generelt.

Levka

Dette er en af de mest populære kystpladser på Bornholm. Og med god grund. Fiskepladsen kaster rigtig ofte store fisk af sig. Blanke og farvede. Her er stort set havørreder uanset vind og vejr. Kun en meget kraftig pålandsvind, kan gøre fiskeriet besværligt i forhold til løst tang i vandet, samt store bølger. I vinterhalvåret er også en del grønlændere inde på pladsen.

Topsæsonerne er efterår, vinter og forår. Men også her, kan man opleve spændende aften og nattefiskeri om sommeren.

Både fluefiskeren og spinnefiskeren har lige store chancer for fangst her. Men nogle dage er havørrederne længere ude og fluefiskeren vil derfor typisk få en “nultur” den dag ved Levka.

Denne fiskeplads

Sose Odde

Sose Odde er de lokales fiskeplads. På den måde ment, at de lokale står mere på denne fiskeplads, end på nogen anden kystplads i løbet af året. De fisker oftest lige over revet/de mange store sten, lige i starten af pladsen. Man skal derfor som udefrakommende ret tidligt op, for at komme først, men det kan også sagtens lade sig gøre.

Fiskepladsen ved Sose Odde, er desuden mere end bare revet og stenene. Går man til højre for revet mod vest-nordvest, er der rigeligt med godt fiskevand, som også kaster havørreder af sig.

Her er fisk året rundt, men igen står efterår, vinter og forår tilbage som de bedste årstider.

Her er spinnefiskeri med kystwoblere eller blink at foretrække. Også bombarda-fiskeri med flue kan have sine effektive dage.

Broens Odde

Broens Odde i den sydlige del af Bornholm, er utrolig lækker og givende. Store rev, plader ,tangbælter, tangpletter, sandstrand og badekar, er alt sammen at finde indenfor få hundrede meter. Måske er det også derfor, at denne fiskeplads er så god. Havørrederne er der ofte, især hvis man er så heldig at få det hele med. Det store rev, som går mere end 400 meter ud fra land, kan oftest kun gås på under lavvande eller ved alm. vandstand. Man skal dog altid holde øje med stigende vand, når derude.

Dette er uden tvivl forårets- efterårets- og vinterens fiskeplads. Sommerfiskeriet har sine gode dage i nattetimerne. Højtgående kystwoblere eller skumfluer, kan de dage gøre tricket.

Søndre Strandvej Standpladserne

Dette er en strækning, som ikke så mange besøger. Hvilket nok ikke holder særlig meget længere. Her er standpladser langs hele kystpladsen, som strækker sig over godt 3 km.

Strækningen inkluderer i dette tilfælde også 3 fiskepladser. Nemlig Kås, Stammershalle og Jydeskæret. Om vinteren og om foråret, slår denne strækning langt de fleste kystpladser på Bornholm. Både på gennemsnitsstørrelse og store blanke og farvede havørreder.

Man kan både fluefiske og spinnefiske sig til de store fisk her.

Der er tale om ren klippekyst med lavvandsplateauer og græsplateauer imellem dem.

Kæmpestranden

Kæmpestranden i Allinge, er en lille kystplads i sig selv, men man kan fortsætte i retningen mod Tejn og få 2 kilometer mere med. Denne fiskeplads fisker klart bedst om vinteren og om foråret. Der er altid en god blanding af størrelser, men i ny og næ, kommer kæmperne også forbi. Havørrederne over 80 cm.

Det dybere vand udfor Netto og længere mod Tejn og Tejn Havn, er fremragende til sommerfiskeriet. Men selve Kæmpestranden har 2 gode årstider, som nævnt.

Både fluefiskeren og spinnefiskeren kan få del i havørrederne her.

Fortovet

Fortovet er endnu en kendt klassiker på Bornholm. Fiskepladsen består af kalkplader, sandstrand og et par fine rev af store sten. Dette er den værste fiskeplads at besøge i pålandsvind eller kraftig vestenvind på listen. Det løse tang man får på line og krog her, sidder virkelig godt fast.

Men når vinden er rolig, uanset retning og har været det nogle dage – eller kommer kraftigt fra nord, så er denne sydvendte kystplads, exceptionel.

Store og flotte fangster af overspringere gøres hvert år her. Samt fangster af grønlændere og mindre, større og helt store farvede fisk.

Dette er også en af de kystpladser på Bornholm, som kan fiskes både med flue og spin. Men der er dage, hvor havørrederne er langt ude og her kommer fluefiskeren til kort.

Salene Bugten

Bugten alle kender… Dette er en utrolig flot og stor fiskeplads nær Gudhjem. Skiferplader, stenkyst, klippekyst. Denne fiskeplads har det hele. Inklusiv dybt og lavt vand. Dette er også en af de kystpladser, som for mange, kræver brugen af en vadestav.

Der er havørreder her året rundt. Men det er ikke øens mest stabile fiskeplads. Vinteren , samt foråret er Salene Bugtens bedste årstider.

Den store drømmefisk er ikke langt væk, hvis man lægger timerne og dagene i at finde og fange den. Det kræver naturligvis også, at den er inde på pladsen i det hele taget. Ligesom så mange andre fiskepladser på øen.

Nogen gange, skal man bare vente lidt længere her. Men naturscenariet gør ventetiden lidt lettere…

Spinnefiskeren har alle fordele på denne fiskeplads. Både med kystwoblere og blink.

Hullehavn og Svaneke Fyr

Klippekysten ved Hullehavn og Svaneke Fyr, kunne både være i toppen og i bunden af listen – og alt derimellem. Der er mange grønlændere langs denne fiskeplads om efteråret, også mange farvede fisk. Og vinterens fiskeri kan til tider byde på lidt af det samme. Men… Forårsfiskeriet kan måle sig med de bedste fiskepladser på øen. Både når det kommer til antal havørreder og størrelser.

Her er der mange drømmefisk langs klipperne om foråret.

Både fluefiskeren og spinnefiskeren kan fiske i de mange mindre og større vige langs strækningen. Begge fiskeformer kan give store fisk. Spinnefiskeren har dog langt lettere ved at fange de store ørreder langt ude, når det er der de er… Logisk nok…

Det gør sig gældende på alle kystpladserne beskrevet på top 10 listen her, men nogle steder er fiskene længere inde end andre.

Grisby

Grisby er en fænomenal fiskeplads. Mest om vinteren. Fra december til og med februar – nogle år også i marts og april. Lavvandsplateauer, rev, vige og klipper med dybt vand foran, denne kystplads har alt. Men den fisker oftest bedst, når vandet står en anelse højt på pladsen. Men når det gør det, så er der fisk – både mange og store.

Her kan både spinnefiskeren og fluefiskeren, boltre sig i de havørreder der er kommet ind tæt under land på fiskepladsen, hvilket ørrederne oftest gør.

Kystpladser på Bornholm – top 10 – mere info

I det nederste link, kan du læse om fiskepladserne nævnt ovenover her, samt se hvilke fredningsbælter der skal tages hensyn til når de besøges m.m.

På denne liste kan du se fisk blive fanget langs fiskepladserne i denne artikel: Fiskevideoer fra Bornholm…

Havørredene vurderes ofte ud fra deres farve eller stadie af deres liv. Nogen kystfiskere mener at blanke havørreder er det ypperste, nogen det modsatte og de der har en lidt bredere tankegang, sætter høj pris på dem begge. Både udseendemæssigt, fangstmæssigt og fightmæssigt. Læs mere om de delte meninger her: Den store blanke havørred…

Jeg håber du får held med fiskeriet fra kystpladserne på Bornholm – top 10 og de andre spændende pladser på øen…

/Jari


Læs om flere kystpladser, som alle er fangstgivende og lystfiskeri generelt på Bornholm. Klik her. Havørred Bornholm…
På siden kan du også se, hvor du kan parkere ved hver af de ovennævnte fiskepladser.