Karpefiskeri med simple midler…

Karpefiskeri med simple midler

Karpefiskeri med simple midler, er ligeså effektivt flere steder i landet, som karpefiskeri med det mest avancerede udstyr. En lidt modig teori, som dog også holder i praksis.

Karperne kan om sommeren eksempelvis, nogen gange let fanges med et flåd (en tynd prop) og et stykke brød eller majs, samt via. brugen af kun brød eller majs og en krog. Her sniger man sig ind på karperne, som typisk står langs kanten, under åkander, nedsunkne grene etc. Agnen placeres sagte og en neglebidende ventetid kan begynde. Det visuelle skue det er, at sidde og vente på en karpe, hvis placering i forhold til agnen, man hele tiden kan se, er spænding på et højere plan…

Ganske ligesom karpefiskeri med flere stænger og bidmeldere etc., kan man for-fodre på en fiskeplads for at samle flere karper. Og i stedet for at kaste ud og derefter sidde og vente på dem i blinde, kan man via. dette fiskeri, selv snige sig helt hen til dem.

Her skal nævnes, at jeg ikke siger det simple fiskeri er mere effektivt, men som tidligere nævnt, ligeså effektivt. Plusset i dette fiskeri er dog, at man kommer meget tættere på fiskene og karpefiskeriet i sig selv, bliver mere intenst.

Karpefiskeri med simple midler – fangstmetoder

Når man skal fiske med flåd efter karperne, så er det en god ide, at have et vægtbelastet flåd. Et flåd der er vægtbelastet i bunden, så det selv står op. På den måde er der mindre til at skræmme de til tider opmærksomme karper. En lille krog uden skin (sølv, kobber eller andet), men en mat krog er at foretrække. Sørg altid for at have krogspidsen fri. Fordi – idet man ser karpen hugge eller idet den hugger i det hele taget, så kan man lettere og hurtigere sætte krogen i modhugget. Er krogspidsen fri er det desuden nogen gange også sådan, at karpen kan have sværere ved at spytte krogen ud hurtigt.

Brug dåsemajs eller brød som agn. Ganske almindeligt toastbrød kan gøre tricket. Fugt det, og klem det godt fast omkring krogen. Hvis det falder af let, laver man mere larm end nødvendigt, hver gang flåd og krog skal op af vandet og tilbage igen.

Når det kommer til karpefiskeri med simple midler, er der ikke noget mere simpelt, end bare en krog med majs eller brød. Her gælder det om, at snige sig helt ind på en karpe, placere agnen tæt op ad den eller i dennes svømmeretning og være 100% klar til at give tilslag/modhug – idet karpen suger maddingen ind.
Denne fascinerende form for karpefiskeri, er om noget en fiskeform som minder om jagt. På mange områder er der ikke noget mere “rent” end det, da man kan finde spor at sammenligne med tilbage i tiden, da menneskene ikke havde det grej man har i dag.

Stang, hjul og line

Et almindeligt fastspolehjul i str. 2500-3000 er rigeligt. Brug evt. et med nylonline, hvis ikke man vil lave et forfang, hvilket er nødvendigt hvis der er fletline på hjulet. 0.20-0.25 mm. nylon skal forfanget gerne bestå af uanset. Fluorocarbon er dyrt og særdeles overvurderet i alle sammenhænge, også her.

Man kan bruge stænger fra 6-9 fod til denne form for fiskeri. Skal man udover noget – grene, åkander m.m. er en længere stang at fortrække. De korte stænger er gode, når man skal imellem træer o.s.v. for at placere agnen. Kastevægt max. 20 gram.

Må du have held med dit karpefiskeri med simple midler…

/Jari


Man kan også dyrke karpefiskeri i put and take-søer. Læs mere om det: Klik her…