Horsens Fjord

Lystfiskeri i Horsens Fjord.

Horsens Fjord skal også nævnes, når der er tale om lystfiskeri i Danmark. Dette er en af de mest udskældte fjorde i landet. Ikke selve fjorden, men det der foregår deri. Det p.g.a. de havbrug der er placeret i og udenfor fjorden. Med god grund. Der er ingen fordele i at have havbrug i Danmark eller nogen andre steder i Verden.

Forureningen derfra, samt de konstante og utidige udslip af regnbueørreder, kommer dog lystfiskerne til gode (i det det sker), men ikke naturen og de danske fiskearter. Flere danske lystfiskere valfarter ud til de områder, hvor der har været udslip under påskud af, at de gør det for at hjælpe med at rydde op. Det er dog i mange tilfælde langt fra sandheden. Nogle sælger de regnbueørreder de fanger, imens rigtig mange i stedet, sætter billeder op af deres fangster for at få et klap på skulderen – og generelt syntes det er fedt at de kan fange de mange og til tider store fisk.

Læs mere om det her: Horsens Fjords regnbuer…

Nok om dele af den danske lystfiskerkultur og nu til selve fjorden og fiskeriet deri.

Fjorden er ikke død, langt fra. Der er mange havørreder i Horsens Fjord året rundt, samt skrubber og diverse sæsonfisk såsom hornfisk, makrel, multer, ål m.fl.

Det bedste lystfiskeri kan opleves i sensommeren og om efteråret. En kold vinter med frostgrader gør intet godt for fiskeriet. Tværtimod. Læs mere om det i denne artikel om Limfjorden, som opfører sig på samme måde som Horsens Fjord i den kolde tid: Fjordfiskeri efter havørreder…

Foråret kan være ganske glimrende, hvis varmen kommer tidligt eller hvis vinteren har været mild. Under milde vintre kan der fanges havørreder flere steder i Horsens Fjord. Læs mere om det i linket nederst.

Horsens Fjord  – området

Der er mange spændende fiskepladser, at vælge imellem i Horsens Fjord. I modsætning til nogle andre fjorde i landet, er der også fiskepladser længst ude i fjorden, som er gode i den kolde tid. Flere øer er at finde, en del vige, samt en del lavvandsområder. Nogle steder er der ren sandbund, andre steder lidt mere mudderet og mørkere bund. Nogle steder minder bundforholdene mest af alt om den åbne kyst, med større sten, blæretangsbuske, strengetang m.m. og strømvand.

Naturen er utrolig lækker de fleste steder. Det meste af fjorden er omkranset af skov og mindre bakker.

Fjorden er nem at komme til og flere fiskepladser er lette at vadefiske fra. Nogle steder kan man fiske fra land.

God vind og god fangst med dit lystfiskeri i Horsens Fjord.

/Jari


Læs meget mere om lystfiskeri i fjorden her: Lystfiskeri i Horsens…


error: Content is protected !!