Havbarsfiskeri med popper

Havbarsfiskeri med popper

Havbarsfiskeri med popper er hovedsageligt effektivt om aftenen. 1 time før skumringen og ca. 1 time efter. Men der kan også være dage, hvor man støder ind i store stimer af havbars midt på dagen. Her vil det også være muligt at bruge en popper.

Popperen er en overfladeagn. En agn som flyder og som har et fladt hoved med en lille runding. Når man trækker den igennem vandet, skubber den vand frem for sig og til siderne. Det sprøjter og tiltrækker havbarsen. Derudover kan man rulle den ind i små ryk, så den laver en form for klukkende lyd samtidigt. På den måde ligner den en lille mus eller evt. fugleunge, der svømmer i vandet. Men det kan også ligne en fisk der er presset op til overfladen, som forsøger at tage flugten i det det øverste vandlag.

Uanset hvad det ligner for en havbars, så er det effektivt.

Det er vigtigt ikke at rykke ind for ujævnt, men derimod i fast takt, så havbarsen har en chance for at ramme rigtigt i sit angreb på popperen.

Denne video er den første fra Danmark, hvor der fanges havbars med popper. Se den her: Poppervideo fra vestkysten…

Havbarsfiskeri med popper – valg af popper

I bund og grund er det ikke kompliceret at dyrke havbarsfiskeri med popper. Valget af popper ligeså. Så længe der er lyst, så brug en i sølv/blå. Når mørket falder på, kan man bruge alle farver.

På nogle fiskepladser med stenrev, når vandet er uklart, kan det også være effektivt med en popper. Her kan man lege lidt med farverne uanset tid på døgnet. Evt. gul/orange eller sort/blå m.fl.

Popperen skal gerne stemme overens vægtmæssigt, med kastevægten på den stang man fisker med. Både store og små poppere kan anvendes. Brug de store poppere når havbarsene er langt ude + en tilsvarende stor stang og et hjul fyldt med line.
Fletline fra 0.17 mm. eller nylon fra 0.30 mm.

Ofte fås popperne med 2 kroge. En bagi og en midt på. Et godt tip er, at fjerne den midterste krog fra popperen, så man kun har den bagerste. I mange tilfælde kan man løbe ind i store stimer og her er det rart ikke at sætte for mange kroge, i munden på de havbars som skal genudsættes.

Rigtig god fornøjelse med dit popperfiskeri efter havbars.

/Jari


De fleste havbars fanges langs den jyske vestkyst. Se også havørredpladser langs Vestkysten: Nordjyllands Vestkyst…