Geddefiskeri i brakvand

Geddefiskeri i brakvand

Geddefiskeri i brakvand er ikke almindelig kendt, men har været en del af lystfiskeriet i Danmark i mange år. Det er ikke alle steder det kan lade sig gøre, men på grund af sociale medier, har flere og flere fået kendskab til mulighederne for dette fiskeri rundt om i landet.

De mest kendte steder er som følger:

Geddefiskeri i brakvand – Sjælland/Bornholm

  • Møn og specielt Stege Nor.
  • Kysten og fjordene – Lolland-Falster.
  • Kysten rundt om Bornholm (Inkl. de bornholmske havne)

Geddefiskeri i brakvand – Jylland

  • Randers Fjord (Måske landets bedste mulighed i nyere tid)
  • Ringkøbing Fjord

Oplevelsen af at fange gedder langs kysten og i fjorden hvor der er tangplanter eller i en havn, hvor man både kan fange sild og makrel, er en smule mærkværdigt, fascinerende og spændende. Især første gang det sker…

Forskellen på ferskvandsgedden og brakvandsgedden

I bund og grund er forskellen på gedden der lever i ferskvand og gedden der i perioder lever i brakvand svær at få øje på. Farverne kan være anderledes fra hinanden ligesom mønstrene på gedden kan være det m.m. Men det kan også ske fra ferskvandsgedde til ferskvandsgedde.

At de spiser forskelligt er måske den mest åbenlyse og beviselige forskel. Gedden i brakvand æder naturligvis, ganske som gedden i søen, mosen eller i åen, tæt på alt den kan komme i nærheden af. I dette tilfælde ligger forskellen i livet under vandet. Eksempel krabber, sild, tobis, havørreder, ålekvabber osv.

Fangstmetoder

Der er ingen forskel på fangstmetoderne benyttet i ferskvand i forhold til det der benyttes i brakvand. Der er et lille men… Ofte kan kystblink designet til havørreder være effektive til gedder i brakvand.

God fornøjelse med dit geddefiskeri i brakvand,

/Jari P.


Læs om geddefiskeriet i de bornholmske havne her: Gedder på Bornholm…
Læs om brakvandsfiskeri i Randers Fjord her: Geddefiskeri i Randers Fjord…
Læs om geddefiskeri i Ringkøbing Fjord her: Ringkøbing Fjord…
Læs om geddefiskeri generelt her på siden: Gedder i Danmark..