Ganer Å

Lystfiskeri i Ganer Å nær Søndervig Camping

Ganer Å – lystfiskeri

Ganer Å er en mindre å i Skjern Å-systemet. I 2009/2010 blev dele af åen “lagt” tilbage i sit gamle leje, hvilket indbefattede genslyngning, etablering af stryg med gydegrus, samt udlægning af store sten m.m.

Åen er i dag fuld af liv, både over og under vandet.

Flere steder er åen åben og i høj grad børnevenlig. De mange skaller, aborrer og bækørreder gør, at selv den mindste i familien eller den mest uerfarne kan fange fisk.

Der er frit fiskeri flere steder i åen, hvor det derfor kun er statens fisketegn, som er en nødvendighed.

Man må fiske her: Plads 1. – Plads 2. – Plads 3.

Vand og bundforhold

Dette spændende og fiskerige vandløb, byder både på dybe høller, stryg, grødefyldte strækninger og strækninger med et begrænset planteliv. Åen varierer også meget flere steder, når det kommer til vanddybde.

Vandet kan blive en anelse uklart når det regner meget, men ellers er vandet ret klart.

Årstider – fiskearter i Ganer Å

Gedde: Gedden kan fanges året rundt.

Aborre: Året rundt.

Skalle:  April, maj, juni, juli og august og september.

Hork:  Maj, juni, juli og august.

Ål:  Juni, juli og august.

Bækørred: sen forår, sommer og tidlig efterår.

Fangstmetoder:

Gedde: Brug gerne spinnere i str. 3-4 i guld, sølv eller kobber. Mindre woblere er også ganske givende i Ganer Å. Da åen mange steder er grødefyldt, men også ret smal – så lange kast er unødvendige, gælder oftest om at fiske med noget man kan styre.

Aborre: Aborrer er der en del af i åen. Men de er ikke specielt store. De fanges bedst med orm eller spinnere. Kobber og sølvfarvede spinnere i str. 3-4 er at foretrække. Fluefiskeren kan både lokke aborrene til hug med nymfer, samt diverse andre vådfluer. Brug gerne naturelige farver.

Skalle: Skallerne kan fanges med brød, orm, dej eller majs. Her kan anvendes et mindre flåd/en mindre prop og et par klemme-lodder/”bly”. Også tørfluer eller nymfer er gode til skallerne.

Hork: Hork fanges nemmest med orm nede ved bunden. Det kan gøres ved brugen af et lod og en krog, samt evt. en prop.

Ål: Ålene i denne å, fanges på samme måde som Hork, med orm nede ved bunden.

Bækørred: Spinnere i sølv eller kobber-farve, små woblere, tørflue, nymfer, diverse brunlige vådfluer og orm, er alt sammen gode bud på agn til åens bækørreder. Fisk gerne før og efter hvert et stryg, i hvert et høl, sving, under broer, samt i alle sprækker i grøden.

God tur og held med fiskeriet i Ganer Å.

Jari – Lystfiskeri Danmark


Læs også om den meget spændende Vonå: Klik her…