Dragsmur

Lystfiskeri ved Dragsmur på Djursland

Dragsmur – lystfiskeri

Dragsmur er en længere fiskestrækning, som udover at være lækker at se på naturmæssigt, også er nem at komme til og fuld af fisk om foråret, sommeren og om efteråret. Denne fiskeplads giver også et godt billede af, hvor fantastisk Djursland kan være.

Det kuperede terræn i baggrunden, når man begiver sig ind mod Ebeltoft mod øst/nordøst fra Dragsmur, står i stærk kontrast til det mere flade og nærmest vestjyske udseende englandskab, som strækker sig flere hundrede meter mod syd.

At gå langs denne kystplads på en solskinsdag hvor vandet er klart, er som at gå i et stort akvarie. Et akvarie hvor bundforholdene er skabt ved at tage noget af det bedste fra hele Danmark og brede det alt sammen ud på ét og samme sted.

Man kan som lystfisker på strækningen fornemme de store fisk derude, men hvornår sidder en af dem på krogen…

Vand og bundforhold

Dybden varierer i løbet af strækningen. Nogle steder er der ret dybt tæt under land, andre steder er der en jævn og lavvandet bund. Bundforholdene varierer imellem sand, småsten, store sten, tangbælter, stenrev og tangpletter.
Der er hovedsageligt tale om ålegræs og blæretang.

Gennemsnits-dybden ved Dragsmur ligger på godt 1,2 m.

Vandet er meget klart men kan blive en anelse grumset og fuld af løse tangdele i kraftig østenvind og vind fra syd.

Årstider – fiskearter ved Dragsmur

Havørred: Her er hovedsagelig havørreder fra sen forår og hele sommeren igennem, frem til sidst på efteråret.

Hornfisk: Maj, juni og juli.

Skrubbe: Fra april og frem til ca. september.

Makrel: Juli til september

Fangstmetoder:

Havørred: Når det kommer til fangst af havørred fra Dragsmur og ind mod Ebeltoft, er mulighederne mange.
Grundet områderne med dybt vand, samt de mere lavvandede og jævne områder, kommer der mange forskellige fødeemner ind på strækningen, som havørreden kan spise. Det giver os lystfiskere flere valgmuligheder, når fiskene skal fanges.
Derudover er der chance for fisk helt ude i kastet, såvel som helt inde over stenrevene tæt under land, over tangpletter og bælter, samt omkring de større og helt store sten.

Blink i farverne sølv, ren hvid, eller”tobis”  (hvid/grøn eller sort/sølv.) er klart at foretrække. Jarisen, Baronessen og Snurrebassen er gode eksempler.

Fluer: Hvid rejeflue, sølvfarvet streamer, tobisflue, diverse Polar Magnus varianter.

Mulighederne mange, men de mest sikre set over en periode på et år, er farverne nævnt ovenover her.

Havørrederne kan fanges fra tidlig morgen til sen aften og alt derimellem.

Hornfisk: Hornfiskene er overalt i området, Ebeltoft Vig, og ved Dragsmur i sæsonen, de er også forholdsvis nemme at fange.
Brug f.eks. sild. Disse skæres i små strimler. Derefter kan man ved brugen af en simpel prop, en enkeltkrog eller en 3-krog og et bly/lod, fange hornfisk.

Et sildestykke sættes på krogen, gerne et stykke fra sølvsiden og derefter kastes der ud. Proppen “løber afsted” eller forsvinder under vandet når der er bid. Når der er bid, gives der modhug så krogen sætter sig ordentligt. Hornfiskene kan dog til tider være svære at kroge, grundet deres lange hårde næb. Giv dem derfor gerne lidt til til at få maddingen/silden, helt ind i munden, som er blødere.
Blink i alle former og farver er også ganske effektive til hornfiskene, samt diverse rejefluer, tanglopper og fiskeimitationer.

Hornfiskene fanges i døgnets lyse timer.

Skrubbe: Fisk gerne imellem eller langs tangbælterne. Tæt op ad større eller store sten og gerne hvor der er sand eller småsten på bunden.

Man kan enten bruge sildestykker, sandorm eller børsteorm til fangst af skrubber ved Dragsmur. Et simpelt og ganske alm. købe-forfang med 2 kroge er nok. Kast ud og lad forfanget ligge.
Stram lidt op i linen, så der kan mærkes hvert enkelt lille nøk fra fisk derude.
Der kan dog være en del ventetid forbundet med dette fiskeri.

Makrel: Makrellerne kommer gerne ind i området omkring Dragsmur, der hvor vandet er dybest. Men hen under aften kan de også svømme ind på ganske lavt vand. Generelt er det nok at fange makrel med et sølvblink, men man kan også benytte en prop, et lod og en krog med sildestykker eller et makrelforfang med enten et blink for enden eller et lod.

Held og lykke – knæk og bræk med fiskeriet ved Dragsmur.

Jari


Book evt. en fiskeguide som kan vise dig pladser på Djursland: Guidede fisketure…