De bedste makrelhavne i Jylland

De bedste makrelhavne i Danmark

De bedste makrelhavne i Jylland, ligger spredt ud over landsdelen. Fra Skagen Havn i nord, til Augustenborg Havn i syd. Fra Århus Havn i øst, til Esbjerg Havn og eksempelvis Hanstholm Havn i vest.

Der er flere havne i Jylland, som byder på spændende makrelfiskeri end de nedestående. Her under nævnes kun de bedste havne i Jylland til lystfiskeri efter makrel.

Havne på østsiden

Skagen Havn er fremragende til fangst af makrel. Allerede fra juli kan store makrelstimer findes i og omkring havnen. Det gode fiskeri fortsætter frem til midt/sidst i september. Der er fremkommelige steder man kan fiske fra, både i den sydlige og nordlige del, samt inde i havnen.
Her kan fanges makrel under de fleste vejrforhold.
Læs mere om Skagen Havn her: Havnen i Skagen…

Strandby Havn er en lille, men meget givende havn, når der skal fiskes efter makrel. Bedst fra august og frem til sidst i september. Makrellerne kan både være ude og inde i havnen.
Kraftig østenvind eller kraftig vind fra nord eller syd, kan nedsætte chancerne for fangst.
Læs mere om den lille spændende havn her: Strandby Havn…

Frederikshavn Havn er suveræn når det kommer til lystfiskeri og en af de bedste makrelhavne i Danmark. Makrellerne kan fanges inde i havnen, samt ude langs den nye store mole fra juli og frem til sidst i september.
Her kan fanges makrel under de fleste vejrforhold.
Læs mere om den nye store mole her: Den nye mole i Frederikshavn…

Grenå Havn er også en glimrende havn til fangst af makrel. Her er det bedst fra ca. 1. august og frem til sidst i september. Der kan fanges makrel flere steder fra, men den store mole startende i den sydlige ende er ofte bedst.
Her kan fanges makrel under de fleste vejrforhold.
Se starten af molen her: Grenå Havn…

Århus Havn er i top 5 over de bedste havne til fangst af makrel i Jylland. Enorme stimer af makrel samles i og omkring havnen hvert år. Makrellerne ankommer ca. fra juli og bliver til og med august. Nogle år en del længere…
Her kan fanges makrel under de fleste vejrforhold.
Læs mere om lystfiskeri i Århus Havn her: Havnen i Århus…

Aabenraa Havn er, trods det beskedne område hvorfra man må fiske, en god havn når der skal fanges makrel. Her kan makrellerne ofte fanges fra juli og frem til ca. midt i september.
Her kan fanges makrel under de fleste vejrforhold.
Læs mere om lystfiskeri i havnen ved Aabenraa her: Aabenraa Havn…

Havne på vestsiden

Hirtshals Havn er ganske udmærket når der skal fanges makrel. Både fra syd- og nordmolen, samt inde i havnen kan de fanges. Den bedste periode ligger generelt fra midt i juli og frem til sidst i september.
Her kan fanges makrel under de fleste vejrforhold.
Fang makrel i havnen her: Vestmolen…

Hanstholm Havn er også i top 5 over de bedste makrelhavne i Jylland. Her kan fanges makrel udenfor- og inde i havnen. Makrellerne er flest fra august til og med sidst i september. Fra havnens nordmole kan man også fange havbars…
Her kan kraftig vestenvind og nordenvind være et problem for antallet af fangster.
Læs mere om molen, hvor man både kan fange makrel og havbars fra her: Hanstholm Nordmole…

Thorsminde Havn er en god havn når man vil fange makrel. I modsætning til Hvide Sande Havn, “storesøsteren”, skal man ikke betale for at fiske fra havnen ved Thorsminde. Her kan fanges makrel fra midt i juli og frem til sidst i august. Nogle år lide længere… Makrellerne fanges oftest i indsejlingen og lige udenfor.
Under kraftig vestenvind er det ikke nemt at fange makrel her. Husk også på, at Thorsminde havn er en af de bedste steder at fange stavsild. Se med her: Video fra Thorsminde…

Hvide Sande Havn er ofte fuld af lystfiskere som står tæt. Det koster også penge at fiske fra havnen. Havnen viser altid et ganske glimrende billede af, hvad lystfiskeri i Danmark også kan være. Alt for mange danskere, oftest tyskere, hollændere og østeuropæere m.fl. tager alt for mange fisk med hjem. Nogle så mange, at det burde være ulovligt. Det uanset om der er tale om makrel, sild eller hornfisk etc.
Derfor fisker jeg aldrig i denne havn, da synet alene kan give det der grænser op til kvalme. Nogle tyskere har kummefrysere med til deres fisk, som de i flere tilfælde sælger derhjemme (de fangede fisk deri), for at betale deres ophold m.m. i Danmark. Det er ulovligt som lystfisker at sælge sine fangster i Danmark.

Esbjerg Havn er også en god havn i Danmark til fangst af makrel. Her er fiskeriet bedst fra ca. juli til og med august.
Kraftig vestenvind er ikke godt for fiskeriet her.
Læs mere om lystfiskeri i Esbjerg Havn her: Havnen i Esbjerg…

De bedste makrelhavne i Jylland – tips til makrelfiskeri i havne

Der er flere ting der kan være behjælpelige til, at lystfiskeri i de bedste makrelhavne i Jylland, bliver en samlet succes. Herunder opbevaring af fangede makrel, afkrogning, samt andre tips og tricks…

Du kan naturligvis også læse om, hvordan makrellerne kan fanges på denne side under: Makrelfiskeri…

Medbring følgende til havnen:

  • Krogløser.
  • Priest/gokker til aflivning, som gerne skal ske med det samme.
  • Køleboks eller våde aviser og pose/poser.
  • Kniv – en hurtig rensning er at foretrække.
  • En gasgrill, en lille almindelig grill eller en engangsgrill – frisk makrel er det bedste.
  • Sund fornuft – fang kun det du kan spise, samt evt. lidt til venner og familie.
  • Et fisketegn – statens fisketegn er obligatorisk: Køb det her…

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri i de bedste makrelhavne i Jylland.

/Jari