Brakør

Lystfiskeri efter havørreder ved Brakør.

Brakør – lystfiskeri

Brakør er en spændende fiskeplads i Horsens Fjord. Man kan gå ud til den på ca. 15 min. fra Horsens City Camping. Det tager ca. 5 min. på cykel.

Fiskepladsen kan ikke køres til. En sti igennem skoven langs fjorden fører en direkte derud. En smuk tur, som man sjældent går forgæves.

Fiskepladsen egner sig til fluefiskeri såvel som til spinnefiskeri.

Vand og bundforhold

Her er tale om en meget varieret bund. Badekar (fordybninger i bunden tæt under land), er der mange af. Der er også dybere render, når der vades længere ud fra land. Små og store sten er overalt i området, hvor også en del blæretangsbuske er at finde. Ålegræs og en mørkere sandbund er også langs pladsen.

Trods de mange variationer, er fiskepladsen forholdvis nem at vadefiske langs.

Årstider – fiskearter ved Brakør

Ved Brakør kan man fange, havørred, skrubbe og hornfisk.

Havørred:  Havørrederne kan fanges hele året rundt. Sent forår og efteråret er de absolut bedste årstider/perioder. Om vinteren kan der dog være en del grønlændere at fange.

Skrubbe: Skrubben er, ligesom havørreden, at finde året rundt.

Hornfisk: Hornfiskene er langs strækningen fra ca. start maj og ca. 3-4 måneder frem.

Fangstmetoder:

Havørred: Man kan som tidligere nævnt, sagtens fange havørreder med både fluestang og spinnestang her. Både blink og kystwoblere er effektive langs strækningen. Blink som Stevnspilen og Baronessen fra JK Paint, Savage Gear Zerling, Jarisen og ABU´s Sölv Rull er uhyre givende på fiskepladsen.

Fluefiskeren kan med streamere komme langt på denne plads. Gerne imitationer af hundestejler med både rød, brun og sølv bug. Sort ryg.
Flyderline er at foretrække, da der er tale om en lavvandsplads.

Waders er ikke en nødvendighed når strækningen ved Brakør skal affiskes. Der er dog væsentlige fordele i, at kunne vade ud og få mere af fiskepladsen med.

Brug evt. en fiskeguide, hvis fiskeriet ikke fungerer: Læs mere…

Til dette fiskeri kan man bruge fiskestænger fra 6-9 fod. alt over er for voldsomt og ganske unødvendigt. Kastevægt: Alt fra 7 gram op til 30 gram. Ikke kraftigere. Stivhed i stangen: mellem/allround. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Brug enten 0.15 flet eller fireline –  eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.
Når der fiskes med bombarda-flåd, er det en fordel at bruge stænger på mellem 10 og 12 fod. Forfang: Ca. 2-2,5 m.

Obs.: Sørg altid for at have “nok” line på hjulet, fyldt op, næsten helt ud til spolekanten. Dette gør at der er mindre modstand, fra netop spolekanten, når der kastes ud. At have meget line på hjulet giver længere kast, logisk set.

Skrubbe: Skrubberne trækker ind for at spise småfisk og rejer. Man skal være tålmodig for at fange dem på denne plads. Brug et forfang og gerne nogle skalrejer eller sandorm. Der er krabber på pladsen, derfor bruges gerne noget, som ikke kan rykkes af så let, som eksempelvis børsteorm.

En stang med kastevægten 10-30 gram anbefales. Fiskehjulet må gerne have størrelsen fra 2500 til 3000.
Bruge enten 0.15 flet eller fireline – eller det ganske udmærkede nylon/monofil line i 0.28 – 0.30. mm.

Hornfisk: Hornfiskene er overalt i området, de er også forholdsvis nemme at fange.
Kan man finde friske sildefiletter eller hele sild, er dette at foretrække. Disse skæres i små strimler. Derefter kan man ved brugen af en simpel prop, en enkelkrog eller en 3-krog og et bly, fange hornfisk. Et sildestykke sættes på krogen, gerne et stykke fra sølvsiden af silden og derefter kastes der ud. Proppen “løber afsted” eller forsvinder under vandet når der er bid. Når der er bid, gives der modhug så krogen sætter sig ordentligt. Hornfiskene kan dog til tider være svære at kroge, grundet deres lange hårde næb. Giv dem derfor gerne lidt til til at få maddingen/silden, helt ind i munden, som er blødere.
Også skalrejer eller frostrejer er effektive til fangst af hornfisk og kan fiskes med på samme måde.

Alle kystblink og alle kystwoblere kan man fange hornfisk med.

Knæk og bræk ved Brakør.

Jari


Læs om flere fiskepladser på den samme side af fjorden her: Horsens Fjord nord fiskepladser…