Actionfyldt geddefiskeri fra oppustelig kajak

Acttionfyldt geddefiskeri fra oppustelig kajak.

Actionfyldt geddefiskeri fra oppustelig kajak, en sætning der i sig selv, giver stof til eftertanke. Store tænder, kroge og store fisk generelt, kombineret med gummi, kan man det?

Svaret er naturligvis, ja, det kan man… Men der er visse forholdsregler man skal tage før man sejler ud og en rimelig ufravigelig højrisiko, man skal overskrive i sit eget sind.

Vi mennesker laver hele tiden aktiviteter eller træffer valg, som potentielt kan sætte vores liv i fare. Går over for rødt, drikker alt for store mængder af alkohol, Base Jumping, mulighederne for at lege med livet er uendelige… At fiske med en oppustelig kajak efter gedder, er ingen undtagelse.

Ikke desto mindre, kan man skære ned på mulighederne for at drukne, skulle kajakken vælte eller blive uhjælpelig utæt ude på vandet.

Actionfyldt geddefiskeri fra oppustelig kajak – sikkerhed

  • Råd nummer et er, hav altid en redningsvest på. Allerede der er man på mange områder helgarderet.
  • Få styr på “gællegrebet”. Tag fat i geddens gællelåg og ikke gællerne. Med gællegrebet er gedden lettere at håndtere.
  • Hav alting en lang tang til krogløsning med ud. (LANG)
  • Om sommeren er det en god ide at have tøj på, man i teorien kan bade i.
  • Har man waders på, uanset årstid, så hav altid et bælte på, som lukker tæt ved livet, så wadersne ikke kan blive fyldte med vand, skulle uheldet være ude.
  • Hav altid telefonen, hvis den er med ude, pakket godt ind i en vandtæt pose eller andet. At kunne ringe efter hjælp, kan redde ens eget eller en andens liv.
  • Gå aldrig i panik, skulle man ryge i vandet. Det er lettere sagt end gjort, men vigtigt at have sat sig for før turen, uanset.
  • Med en fiskekammerat eller fiskeveninde, er sikkerheden til søs altid forhøjet betydeligt.
  • Vær altid opmærksom på kroge – også placeringen af disse eller denne i geddens mund. En fri krog er altid en mulighed for, at lave hul i kajakken.

Fiskeriet fra kajakken

Først vil jeg sige, at det kan være en fordel at have en anker med sig ude. Kajakken bevæger sig let rundt i det man fisker og den store bredside, gør den modtagelig for al vind. Uden et anker kan det derfor være svært, at blive på et sted ad gangen og kaste-fiske området af.

Det er vigtigt at køre gedden træt, da den ellers er både til fare for sig selv, lystfiskerens fingre og kajakken.

Se dette eksempel på et gællegreb og løsning af krog udenfor kajakken i denne video:

Det er en god ide, at have al grejet i en æske/boks, en lille spand eller andet, hvor det ikke kan komme i nærheden af kajak-plastik eller gummiet.

Med kajakken kommer man hurtigt fra a-b, og derfor er jeg mere til denne form for fiskeri, frem for geddefiskeri fra eksempelvis flydering.

Actionfyldt geddefiskeri fra oppustelig kajak er særdeles spændende og jeg håber du får held med det når du er ude.

/Jari


Læs om geddefiskeri i Randers Fjord. Her er kajakken også fremragende, når brakvandsgedderne skal fanges: Geddefiskeri i fjorden…