Aborrefiskeri i Randers

Lystfiskeri i Randers

Aborrefiskeri i Randers – information

Aborrefiskeri i Randers er en let tilgængelig mulighed, som alle kan være med på. Fra nogle få pladser i havnen i Randers og et godt stykke op i Gudenåën må man fiske, bare man har Statens Fisketegn. Køb det her: Fisketegn…

Der er tale om strækningen fra Randers Bro til Frisenvold Laksegård.

Det er naturligvis ikke kun aborrer man kan fange langs strækningen. Også laks, havørred, gedde, skalle, ål, rimte og endda sandart m.fl. er der chancer for at fange.

Man kan gå og fiske fra land i Randers by efter alle fiskearterne. Stier langs åen gør det nemt at gå fra fiskeplads til fiskeplads.

Aborrerne langs fiskepladsen

Der er flest mindre aborrer i Gudenåen, men i ny og næ får man også langt større eksemplarer på krogen. Aborrer helt op til 2 kg. Nogle sjældne gange derover.

De mange aborrer som er i Gudenåen, uanset hvor der er tale om, er ofte i hughumør. Man fanger langt flere i sommersæsonen end ellers. En del lystfiskere fisker dog efter de største aborrer i ydersæsonerne med stor succes.

Aborrerne fanges oftest nær bunden. Men nogle gange jager de også højt i vandet i denne del af åen.

Aborrefiskeri i Randers – fangstmetoder

En aborre er en ganske glubsk rovfisk. Den spiser tæt på alt og på grund af artens store mund, skal man ikke tænke så meget i størrelsen på agnen/maddingen man bruger.

Selv en lille aborre spiser store fødeemner.

Spinnere, blink, woblere, jerkbaits, regnorm, jaghaler/shads, samt alt andet der er lavet til rovfisk er effektivt. Gennemløbsblink, som kan hænge længe i strømvandet og rotere, er langt mere effektive end andre blink.

Orm, jighaler, gennemløbsblink i aflange varianter og spinnere er at foretrække frem for alt andet.

Lige ved Den Blå Bro i Randers kan man stå let og bekvemmeligt og fiske efter aborrer. Her skal gerne fiskes nær bunden hele tiden. Nogle dage er der mange aborrer her. Den næste bro ud mod fjorden er også værd at fiske ved. Traffiken kan høres og charmen ved at stå på denne plads er tæt på ikke eksisterende. Ikke desto mindre er det endnu et godt sted at dyrke aborrefiskeri i Randers.

Rigtig god fornøjelse.

Jari


Læs mere om det at fange aborrer her: Aborrefiskeri…