Vil du røge dine fisk selv?

Vil du røge dine fisk selv?

Vil du røge dine fisk selv? – kom nemt i gang…

Vil du røge dine fisk selv, så behøver det ikke være besværligt. I dag kan man både købe røgesmuld og træstykker m.m. til hjemmerøgning. Begge dele er nemme at have med at gøre, men…

Jeg bruger Smokepins… En pind lavet af røgesmuld.

Varmrøgning er min foretrukne metode. Hurtigt, nemt og så kan jeg godt lide at mine fisk er saftige og møre i kødet.

Fordelene ved Smokepins

  • De smuldrer ikke.
  • De fylder ikke. Derfor er de lette at rejse rundt med.
  • Der skal intet ekstra til for at bruge dem, som f.eks. sølvpapir eller vand etc.
  • Direkte i kullene en ad gangen, og efter 2 stk. brugt, har jeg varmrøget ørred, torsk eller andet jeg fisker efter og er så heldig at fange den dag.
  • En varmrøgning tager alt fra 15-25 minutter. Forberedelse af fisk inden røgning: 1-2 minutter.

Fremgangsmåden

Fisken

Disse fisk kan bruges: Makrel, havbars, aborre, sandart, hornfisk, pighvar, alle torskefisk, samt alle laksefisk såsom – laks, havørred, regnbueørred, bækørred m.fl.)
Der er tæt på ingen grænser for, hvilke fisk man kan bruge når denne metode anvendes.

Skær 3 dybe snit ned i hver side af fisken og fyldt godt med salt i. Put evt. også lidt dild, paprika eller andet i, for at få en anden smagsnuance. Salt også fisken godt indeni.

Fisken behøver ikke at stå i længere tid, for at få saltet i kødet på denne måde. Og da der er tale om varmrøgning nær kul, hvor varmen hurtigt lukker for saft og kraft, bliver fisken heller ikke tør. (Med mindre den får for meget)

En fisk fra 1-2,5 kg. skal have alt fra 15-25 minutter.

Kul og grill

Sørg for at der kommer luft ind under grillen og kullene. Find gerne et mellemstadie imellem alt for meget knald på og alt for lidt. I låget skal eventuelle huller eller andet, være 2 tredjedele lukkede. Der skal kunne komme røg ud, men ikke for meget.

  1. Hæld ca. 1,2 kg. kul i grillen. Placer dem i den ene halvdel. Det kan være mere eller mindre kul, alt afhængigt af grillens størrelse.
  2. Tænd og afvent til de er klar, ganske som når der grilles på almindelig vis.
  3. Når kullene er klar lægges én af de 2 Smokepins direkte på kullene.
  4. Fisken placeres i den side hvor der ikke er kul. Placer fisken sådan at den tykke ende, ryggen vender mod kullene.
  5. Når den første Smokepin er brændt ud og det ikke ryger mere fra hullerne i grillen, kan man se hvor langt fisken er nået. Vend fisken så den, tidligere øverste side, vender nedad, stadig med ryggen mod kulsiden.
  6. Put den næste Smokepin på.

Efter ca. 15-25 minutter alt afhængigt af, hvor meget kul du bruger, hvor stor eller lille grillen er, har du en færdig varmrøget og velsmagende fisk.

Smokepins er oprindeligt fremstillet med henblik på koldrøgning

Har man tiden til det, hvilket jeg ikke har i mit liv pt. så kan man læse meget mere om det her: Koldrøgning…

Man kan købe et simpelt men velfungerende startsæt til koldrøgning. Se det her: Startkit…

Lækre opskrifter – koldrøgning: Klik her…

Vil du røge dine fisk selv? – mine foretrukne Smokepins

  1. Eg
  2. Bøg
  3. Kirsebær

Jeg er ikke den store teknikker når det kommer til madlavning. Derfor er det også ret lækkert, at kunne lave noget jeg finder yderst delikat og som jeg kan servere for andre og bare føle mig en smule dygtig.

At lave et lækkert varmrøget måltid på denne måde, kan man lære sig selv ret hurtigt.

Jeg håber du vil give det et skud og får held med det.

Jari P.