Position 1.

Postion 1. i Augustenborg Fjord

Position 1. – beskrivelse

Position 1. ved Augustenborg Fjord er måske ikke et af de mest sikre kort at have i hånden og på den anden side er det… På den måde ment, at man ikke skal regne med, at kunne besøge pladsen uanset årstid og vandstand og fange fisk. Men ved almindelig vandstand og høj vandstand, er fiskepladsen ganske stabil. Hvilket jo egentlig betyder, at den fortæller hvornår stabiliteten skal findes.

Lav vandstand gør ofte fiskeriet svært. Det er der flere grunde til. En af dem er, at der er generelt tale om en lavvandsplads. Især mod syd fra parkeringspladsen. Når vandstanden er lav her, trækker ørrederne ofte ikke ind, tæt under land for at jage. Er der frostgrader om vinteren og lav vandstand, er vandet for koldt til, at havørredens fødeemner kan leve i det. Derfor er der ingen havørreder under de omstændigheder.

Selvom vandstanden er lav og der er sol på i den kolde tid, skal havørrederne trække langt ind over og i, det lave vand for at komme til føden. Og alt for lavt vand, betyder mindre sikkerhed for havørreden imod farer fra oven. Måske er det derfor den ikke trækker ind under de omstændigheder…

Grønlænderne, de ikke kønsmodne mindre havørreder, kan somme tider kigge forbi pladsen. Selv under lavvande. Sikkerhed i større antal eller uerfarenhed, kunne måske forklare den undtagelse.

I næ og næ, kan man også finde en enkeltstående stor havørred under lavvande. Den har måske fundet sig et badekar, en fordybning i bunden, tæt under land, hvori der er fødeemner og skjul. Måske med en stor sten, som virker som et form for skjulested, samt tiltrækker mindre fødemener af samme grund. En af naturens luner…

Den korte del mod nord og ud mod fiskepladsen, Lufthavnen, har lidt mere dybde og kan til tider kaste en havørred eller to af sig, når vandet står lavt.

Generelt set, når det kommer til somre, er dette ikke en sommerplads. En knap så varm sommer kan dog ændre på det faktum.

Her er derimod tale om en havørredplads til efteråret, vinteren og foråret. Fiskeriet når det er forår og efterår, går hånd i hånd med vinterens fiskeri. Men ørrederne er at finde oftere på strækningen og nogen gange flere steder. Langt ude og langt inde.

Bundforholdene mod syd er spækket med mindre tangbælter af blæretang, samt pletter af tang. Der er også store sten hist og her. Bunden er fuld af huller og mindre render – og længere inde på pladsen, kommer store badekar tæt under land et par steder. En række af sten følger en lille sivskov langs kanten, tæt på hvor man går ned fra parkeringspladsen. Den fortsætter langs strækningen et stykke. Udfor det, samt før og lige efter, er der ofte fisk at finde under de ovenstående rette forhold.

Mod nord er der regulær leopardbund, kombineret med stensætninger.

Vinden betyder ikke så meget på denne fiskeplads, når det kommer til havørredernes hugvillighed.

Område + parkering ved Position 1.

Denne fiskeplads ligger ca. 500 meter syd for Sønderborg Lufthavn.

Der kan parkeres her: Parkering
Man kan parkere 20 meter fra vandet. Hold ind til siden lige før nedkørslen til bådelauget, fri af vejen.

Tilgængelighed

Waders er en nødvendighed langs det meste af Position 1.

Fredningsbælter ved Position 1.

Der er ingen fredningsbælter ved denne fiskeplads i Augustenborg Fjord.

Årstider

Topsæsoner: Forår, vinter og efterår. – Køligere somre – aften, nattefiskeri og fiskeri under morgengry.

Anbefalede agn til denne fiskeplads ved Augustenborg Fjord

Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun, rød/sort, lyserød, hvid/lyserød – hvid  – på blink , kystwoblere og fluer.

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink , kystwoblere og fluer.

Aftenfiskeri i skumringen: Kobber, samt (for fluefiskeren) sort skumflue.


Læs mere om fiskepladsen ved siden af denne: Lufthavnen…