Bryrup Langsø

Bryrup Langsø og lystfiskeri efter gedder.

Bryrup Langsø – lystfiskeri

Bryrup Langsø er en stor og smuk sø, som ligger i gåafstand fra Bryrup Camping. Søen er på sin vis meget varieret i både vanddybde og udseende.

Med kano eller kajak, som kan lejes hos Bryrup Camping, kan man opleve Bryrup Langsø fra vandsiden. Man kan også fiske fra land flere steder rundt om søen. Søen er glimrende til fangst af aborre, ål, skalle og gedde.

Der skulle efter sigende være andre fiskearter i søen såsom brasen, søørred og sandart, men der er ikke mange af dem tilbage.

Statens Fisketegn er obligatorisk for alle fra 18 år og op til pensionsalderen, hvilket i dagens Danmark er individuelt. Fisketegnet kan købes online her: Fisketegn…

Udover det spændende lystfiskeri som kan dyrkes året rundt, så er der også et offentligt søbad. Søbadet inkluderer en badebro, en sandstrand, et toilet, et bord/bænkesæt og man har tilmed muligheden for at benytte områdets omklædningsrum.

Vand og bundforhold

Det dybeste sted i søen er ca. 9 meter dybt. Flere lavvandsområder er at finde her og der – dog med det største i vestenden. Vandet er ofte klart uanset vind og vejr.

Vestenden er også den del af søen hvor man finder flest højtstående vandplanter.

Årstider – fiskearter i Bryrup Langsø

Aborre: Aborrerne kan fanges året rundt i søen. Det er lettest at fange dem i sommerhalvåret hvor langt flere er aktive.

Gedde: Gedderne i Bryrup Langsø kan også fanges året rundt. Man skal være opmærksom på, at de er fredet fra d. 15 marts til d. 30 april. Den 1. maj er derfor sæsonpræmiere for de fleste geddefiskere.

Skalle: Skallerne er mest aktive- og derfor også lettest at fange i sommersæsonen.

Ål: Ålefiskeriet kan være ganske udmærket fra maj og frem til og med september.

Fangstmetoder:

Aborre: Aborrerne kan fanges med regnorm fisket med en prop. Derduover er spinnere, blink og woblere også effektive. De stribede og velsmagende aborrer er ikke så kræsne i denne sø når det kommer til farver.

Gedde: Gedden kan bl.a. fanges med spinnere. Her anbefales brugen af spinnere med kobber, guld eller sølvblad. Gerne spinnere i str. 3-5. Også blink og jerkbaits er effektive til gedderne i Bryrup Langsø. Hertil vil jeg dog tilføje, at alle fangstmetoder til gedder i bund og grund kan bruges – alle steder hvor der er gedder. I denne sø er de mest naturtro farver ofte de mest fangstgivende uanset årstid.

Læs om flere fangstmtoder her: Geddefiskeri…

Obs: Der står af en eller anden grund ikke så mange gedder inde langs kanterne her. De er er derimod langt hyppigere at finde over banker/forhøjninger i bunden eller langs skrænterne nær midten af søen.

Skalle: Brug en prop/et flåd samt mindre enkeltkroge med enten majs, brød, regnorm eller dej på.

Ål:  Ålene fanges lettest henunder aftenskumringen, om natten og tidligt om morgenen. Brug regnorm som fiskes med et simpelt og klassisk forfang eller evt. en prop med et knæklys på når lyset forsvinder. Man kan også lave sit eget forfang. Et forfang  med et enkelt og lettere lod og en krog. Kast ud og afvent bid. Man kan købe klokker til at sætte på stangspidsen så man kan høre ålene hugge. Klokken bruges når man fisker med buundsnøre uden prop.

God fornøjelse med dit lystfiskeri i Bryrup Langsø.

Jari – Lystfiskeri Danmark.